AKTUELNO

Sudija za prethodni postupak Višeg sud u Negotinu odredio je u ponedeljak pritvor do 30 dana Davoru P. (35) iz Jabukovca kod Negotina, koji je u subotu uhapšen pod sumnjom da je 7. avgusta u ovom selu ubio Raju Kazimirovića (72), njegovu majku Dragicu (93), sestru Ljubinku Oprikić (76) i sestričinu Draganu Jozeljić (53).

Ovu informaciju je za "Politiku" potvrdio Radoslav Nedeljković, zamenik višeg javnog tužioca u Negotinu.

Davoru P. je određen pritvor zbog opasnosti od bekstva, da će na slobodi uticati na svedoke, zbog uznemiravanja javnosti i da ne bi ponovio krivično delo. Novi detalji iz istrage pokazuju da je osumnjičeni otkriven slučajno tokom poligrafskog ispitivanja.

Kako "Politika" nezvanično saznaje u policiji, istraga ovog zločina krenula je od poligrafskog ispitivanja svih sa kojima Raja Kazimirović nije bio u prijatejskim odnosima, ali svi su prošli poligraf. Kasnije su ispitani svi ljudi iz okoline koji su u skorije vreme počinili neko krivično delo.

Tako je na listu za ispitivanje došao i Davor P. koji je ranije privođen zbog krađe i pretnji oružjem. On je u stanicu došao potpuno opušten, ali je, kada je poligraf pokazao da nešto krije, priznao zločin, navodi list. Policiju je potom odveo do mesta gde je sakrio arsenal oružja i objasnio da je njegova provobitna namera bila da opljačka kuću i pobegne. On je, međutim zapucao na žene koje su ga zatekle na imanju, a potom i na Kazmirovića koji se nalazio na traktoru.

Ubica je iz kuće uzeo 200 evra i 35.000 dinara, a rekao je da mu je novac bio potreban za lečenje ljubavnice.

#Ubica

'