AKTUELNO

Bogdanu Gajiću, koji je jedini osumnjičeni za ubistvo njegovog rođenog brata Ignjata (24) sudija za prethodni postupak Višeg suda u Šapcu je po zahtevu Višeg javnog tužilaštva odredio pritvor do 30 dana, potvrđeno je za beogradske medije u ovom Tužilaštvu.

Bogdan Gajić je juče popodne saslušan u Višem tužilaštvu koje nastavlja istragu ove porodične tragedije i kada bude završena odlučiće o podizanju optužnice, saopštio je Milan Milutinović, zamenik tužioca.

Gajić je posle hapšenja u utorak ujutro u policijskoj stanici poricao da je ranije planirao da ubije brata. Policiji je izjavio kako je najstriji brat duže vremena maltretirao celu porodicu, a najviše njega. Navodno je Ignjat često imao napade histerije kada bi izazivao svađu, lupao je sve po kući i napadao članove porodice.

Kako otkriva jedan izvor, ubistvo se dogodilo dan ranije, u ponedeljak u jutarnjim satima, nakon što su se braća posvađala. Od deset sati ujutro do posle ponoći Bogdan je leš krio u šupi u dvorištu, a kada je bio siguran da roditelji i mlađi brat spavaju, oko tri sata, natovario je telo na kolica sa namerom da ga zakopa u blizini vodovoda, u produžetku Ulice oslobođenja u kojoj je njihova porodična kuća.

Foto: Informer

Policijskoj patroli je bio sumnjiv mladić koji gura kolica u ranu zoru i sa sobom nosi ašov. Zaustavili su se i kada su u kolicima videli telo, Bogdana su priveli u stanicu i podneli prijavu tužilaštvu zbog ubistva.

Iz Centra za socijalni rad u Šapcu na pitanje o tome da li je bilo prijava porodično nasilja u porodici Gajić, direktorka Jelena Milošević je odgovorila:

- Uz puno razumevanje za interesovanje javnosti o ovom događaju, obaveštavamo Vas da nismo u mogućnosti da Vam damo podatke da li se neko lice nalazi na evidenciji Centra za socijalni rad i da li neke usluge koristi, jer Pravilnik o organizaciji, normativima i standardima rada Centra za socijalni rad govori o tome da sve informacije o ličnim i porodičnim prilikama jesu poverljive informacije. Po zakonu, informacije koje su od važnosti za vođenje slučaja, možemo da dostavimo samo nadležnim institucijama.

Prema nezvaničnim saznanjima, ubijeni Ignjat Gajić nije bio osuđivan niti je privođen u policiju zbog nekog krivičnog dela.

Ignjat Gajić je juče sahranjen na šabačkom novom groblju. Na brojnim mestima u gradu juče ujutro su osvanule smrtovnice kojima porodica obaveštava o vremenu sahrane. U dnu smrtovnice, među imenima ožalošćenih je rođeni brat Bogdan koji je osumnjičen za ubistvo.

#Brat

#Pritvor

#Ubistvo

#Šabac

'