AKTUELNO

Njenom bratu je određen pritvor.

Jovana Đorđević (19) iz Svrljiga, koju je slučajno, hicem iz lovačke puške 6. februara navodno usmrtio rođeni brat N.Đ. (15), sahranjena je na groblju u tom mestu.

Na večni počinak ispratilo je nekoliko stotina rođaka, prijatelja i drugova i drugarica iz osnovne škole u Svrljigu i kao srednje medicinske škole iz Niša koju je prošle godine završila. Posle opela na groblju, roditelji nesrećno stradale devojke Jovan i Irena Đorđević, u suzama su se oprostili od najstarije ćerke.

- Otvorite sanduk da poslednji put vidim dete - zatražio je Jovan.

Uplakana majka stradale devojke jedva se držala na nogama, skrhana bolom i tugom. Ona se jedva odvojila od sanduka u kojem je bila njena ćerka. Kada je kovčeg spušten u raku, kako običaji nalažu, preko njega je postavljen pokrivač i kese sa garderobom i omiljenim Jovaninim ličnim stvarima.

Maloletni N.Đ., koji se sumnjiči da je iz nehata usmrtio sestru, nije prisustvovao sahrani jer se nalazi na Klinici za neuropsihijatriju, na veštačenju, nakon što mu je rešenjem Višeg suda određen pritvor.

Istražni organi još uvek rade na utvrđivanju svih okolnosti vezano za ovaj tragični događaj. Čija je puška kojom je počinjeno ubistvo, zvanično još nije saopšteno. Spekuliše se i sa mogućnošću da je oružje vlasništvo jednog komšije, koji ga je tu zaboravio prethodnog dana po povratku iz lova, ali zvanične potvrde te vesti još uvek nema.

U Višem tužilaštvu juče nisu hteli da potvrde čija je sporna puška i da li će protiv nekoga biti podneta krivična prijava.

Č.N.

#Brat

#Sahrana

#Ubistvo

#sestra

'