AKTUELNO

Pripadnici policije veruju da je i Miloševićev drugi kum kobnog jutra bio na mestu ubistva.

Beogradska policija traga za Markom Miljkovićem, kumom ubijenog Vlastimira Miloševića (34). Operativci sumnjaju da bi on, pored uhapšenog Veljka Belivuka (32), jednog od vođa navijačke grupe "grobara", mogao da ima veze sa prošlonedeljnom likvidacijom u centru prestonice.

Prema novim saznanjima, Miljković je kobnog jutra bio u društvu Veljka Belivuka.

- To su operativni podaci koji se proveravaju. Sumnjamo da je Belivuk pucao iz "škorpiona" sa prigušivačem, ali i da je sa njim u automobilu bio Miljković. Odmah posle likvidacije u Ulici carice Milice hteli smo da razgovaramo i sa Miljkovićem. Nismo ga pronašli, a telefoni su mu isključeni. Simptomatično je da ga nigde nema, da se negde sakrio - rekao je izvor blizak policiji.

Mirko Milošević u zatvoru

Tokom hapšenja Veljka Belivuka policija je sa njim u društvu zatekla i Mirka Miloševića (29), takođe kuma ubijenog Miloševića, za kojim je bila raspisana potraga zbog izdržavanja četvorogodišnje kazne zatvora. Osuđen je na robiju zbog dilovanja narkotika. Čim je utvrđen njegov identitet, prebačen je na izdržavanje kazne. Milošević je bio uhapšen 2010, a decembra naredne godine je osuđen na kaznu zatvora. Posle pravosnažnosti presude on se krio i izbegavao odlazak na robiju, sve do proteklog petka kada je uhapšen.

Navodno je Miljković radio kumu o glavi pošto nije imao da mu vrati pozajmljeni novac.

- Poslednjih meseci Miljković i Milošević bili su neprestano u svađi. Odnosi su se totalno zategli jer je Milošević tražio da mu vrati novac. Miljković nije imao hrabrosti da mu se sam suprotstavi, već je vrlo perfidno uvlačio Belivuka u celu priču. Tvrdio je da Vlasta radi sa "škaljarima", da je "namestio" Aleksandra Stankovića, a da sada "namešta" njega - dodao je izvor.

N. Petričević

#Policija

#Ubistvo

#Veljko Belivuk | Velja Nevolja

#Vlastimir Milošević

'