AKTUELNO

Voda je njihova tela izbacila na površinu.

Cvika Simić (56) i Ljuba Mićić (56) iz Bijeljine nestali su u subotu kada je potonuo njihov čamac. Njihova tela pronađena su u ponedeljak u reci Savi.

Tela su iz reke izvučena u jutarnjim časovima ispod mosta na Rači, odnosno nizvodno kod skele u Jameni, nakon što ih je voda izbacila na površinu.

Jedan ribar je kod mosta na Rači u vodi uočio leš, što je odmah i prijavio.

Svojim čamcem je pratio telo sve do dolaska pripadnika Granične policije BiH koji su ga izvukli iz vode. Identifikacijom je utvrđeno da je reč o Ljubi Mićiću. Nešto kasnije kod skele u Jameni, uočeno je i drugo telo i identifikacijom je takođe potvrđeno da se radi o Cviki Simiću.

U oba slučaja kriminalistička policija je izvršila uviđaj i tela su prevezena na patologiju kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti. Simić i Mićić nestali su u subotu 15.20 kada je, pod nerazjašnjenim okolnostima, došlo do prevrtanja njihovog čamca koji je potonuo u Savu.

Dramatičnu borbu za život s obale je gledao ribolovac Rajo Knežević, koji je u neverici ispričao da ništa nije mogao da učini kako bi ih spasao.

- Bili su nekih 300 metara udaljeni od mene. U jednom trenutku čamac je počeo da se vrti ukrug. Okrenuo se tri-četiri puta i potonuo. Ne mogu da shvatim šta se dogodilo - ispričao je Knežević.

On kaže da je delovalo kao da je penta prevagnula i povukla jednu stranu čamca ka dnu.

- Dva puta sam ih čuo kako dozivaju pomoć, a onda su nestali pod vodom. Ništa nisam mogao učiniti, jer nemam čamac, niti znam da plivam. Ubrzo su došli neki momci s čamcem i zaranjali su i tražili ih, ali ništa nisu pronašli - kaže Knežević.

Za telima su dva dana tragali ronioci kluba "Panteri", Civilna zaštita, Granična policija BiH sa čamcima, te pripadnici bijeljinske Žandarmerije, a korišćen je i sonar.

Došli na odmor u Bijeljinu

Simić i Mićić radili su u Austriji i obojica su došla na odmor u rodnu Bijeljinu. Ljubo je inače blizak rođak gradonačelnika Bijeljine Miće Mićića. - Obojica su iz mog rodnog sela Gradac i s obojicom sa bio u familijarnim, rodbinskim vezama - rekao je Mićić, navodeći da je cela porodica u šoku.

#Reka

#Sava

'