AKTUELNO

Dejan Marković priznao je krivicu za saobraćajnu nezgodu u Ulici Strahinjića bana 27. juna kada su povrđene tri osobe i zaključio sporazum o priznaju krivice sa Prvim osnovnim tužilaštvom, dok se protiv devojke koja je takođe učestvovala u incidentu još sprovode istražne radnje.

Marković je prema sporazumu sa tužilaštvom od 17. jula, koji je potvrdio i sud, osuđen na godinu dana kućnog zatvora zbog krivičnog dela teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, rečeno je Tanjugu u tom tužilaštvu.

Takođe mu je izrečena mera oduzimanja vozačke dozvole na šest meseci.

Marković je prilikom incidenta vozio BMW sa francuskim registarskim tablicama, krećući se neprilagođenom brzinom u Ulici Strahinjića Bana, gde je najpre udario u drugi automobil, izleteo van kolovoza gde je naleteo na još jedan parkiran automobil, koji je kako se veruje, od siline udarca uleteo u letnju baštu jednog ugostiteljskog objekta.

Tom prilikom povređeni su Stefan M. (43) i njegova supruga Slađana M. (33), kao i njihova trogodišnja ćerka.

Marković je uhapšen sutradan u večernjim satima na graničnom prelazu Kladovo.

Protiv K.E. devojke koja se sa svojim automobilom našla u tom incidentu u toku su istražne radnje, nakon čega će tuzilaštvo odlučiti ima li mesta nejnoj krivičnoj odgovornosti za ugrožavanje javnog saobraćaja.

#Nesreća

#Presuda

'