AKTUELNO

Jezivom zločinu u Pančevu koji se dogodio u petak kada je Petar Mošić (64) ubio bivšu suprugu Desanku, prisustvovalo je njihovo osmogodišnje unuče.

Prema informacijama medija, u trenutku kada je Petar Mošić na stanici ATP "Pančevo" prišao svojoj bivšoj supruzi Desanki sa leđa i zadao prvu ubodnu ranu, sa njom je tada bilo njihovo unuče.

- Dete je iz straha kada je videlo šta se dešava pobeglo sa lica mesta - kaže izvor medija upoznat sa istragom.

Monstruma prisustvo maloletnog unučeta nije sprečilo u svojim užasnim namerama. On je nastavio da je ubada sve dok ga vozači ATP-a nisu zaustavili.

Kako saznaju mediji, ovaj stravični zločin rezultat je dugogodišnjeg maltretiranja koje je nesrećna Desanka trpela. Advokat Dejan Bojić koji je bio Desankin zastupnik u postupku razvoda braka otkrio je da je ona u februaru ove godine odlučila da napusti monstruma jer više nije želela da trpi zlostavljanje.

Desanka je došla u februaru u Požarevac da živi privatno. U moju kancelariju došla je u martu i rekla da je napustila supruga, da ne želi da se vraća u Pančevo i da hoće da pokrene tužbu za razvod. Kao razlog navela je da postoji neslaganje među njima koja su dovela do netrpeljivosti i da je on nasilan. Kad smo podneli tužbu govorila mi je: "On će da me ubije, ja ne smem da se pojavim na sudu" - kaže advokat Bojić. Kako dodaje, iz straha da nešto može da joj se dogodi, Desanka se nije pojavila na prvom ročištu koje je bilo zakazano u maju u Osnovnom sudu u Pančevu.

Foto: Printscreen Facebook/Desanka Mošić

- Posle prvog ročišta, Desanka je došla kod mene u kancelariju vidno usplahirena, jer je onda njen muž pretpostavio da je ona u Požarevcu pošto je mene iz tog grada kao punomoćnika angažovala. Pitala me da li sam na sudu rekao adresu gde je ona sada, plašeći se da je sada gotova i da će doći da je ubije. Sud mu je zabranu prilaska odredio u junu, koja je bila i kobnog dana na snazi. Četiri dana pre narednog ročišta, 24. juna, bio je moj poslednji kontakt sa njom. Rekla mi je da je u Sigurnoj kući u Pančevu i da će je nadalje zastupati njihovi pravnici. Koliko sam čuo, ona se tog dana razvela - dodaje advokat.

Mošić je, dodaje advokat, tokom čitavog procesa proganjao Desanku porukama. Prema njegovim rečima, kobnog dana Desanka je na autobuskoj stanici čekala autobus kako bi se vratila nakon razvoda za Požarevac.

Kako saznaju mediji, Petar Mošić sproveden je na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Pančevu, gde se branio ćutanjem. Sud mu je nakon toga po predlogu postupajućeg zamenika tužioca odredio jednomesečni pritvor po dve tačke: kako ne bi uticao na svedoke i zbog uznemirenja javnosti.

Gde možete prijaviti nasilnike

Prijava nasilja u porodici - 0800 100 600; Autonomni ženski centar - 0800 100 007; Udruženje Fenomena 0800 35 00 36

Pročitajte još: OVO SU DESANKA I NJEN BIVŠI MUŽ KOJI JU JE ZVERSKI UBIO: Petar je nesrećnu ženu IZBO NOŽEM na autobuskoj stanici u Pančevu

#Pančevo

#Ubistvo

'