AKTUELNO

Prema nezvaničnim saznanjima, devojčicu M.Z.(14)iz mesta Kožetin kod Aleksandrovca, koja je preminula u ponedeljak popodne, nakon što je izgubila svest na putu, pokušali su da reanimiraju lekari iz dva grada.

Nesrećna učenica najpre je kolima sa lica mesta prebačena do Doma zdravlja “Dr Dobrivoje Ger. Popović” u Aleksandrovcu, a aleksandrovački lekari su pokušali reanimaciju i u sanitetu.

Po prijemu na Odeljenje intenzivne nege Opšte bolnice u Kruševcu je takođe pokušana reanimacija ali, na žalost, svi pokušaji lekara da je spasu nisu davali rezultata. Mogli su samo da konstatuju smrt. U Domu zdravlja u Aleksandrovcu svedoče kako je učenica najpre do njih prebačena.

- Kolima je odmah prevezena do naše zdravstvene ustanove, posle čega smo je u pratnji kompletne medicinske ekipe (dva lekara i medicinski tehničar) i ostalu logistiku transportovali do bolnice u Kruševcu - predočava dr Stamenko Kostov, direktor Doma zdravlja “Dr Dobrivoje Ger.Popović”. - Sve što je moglo da se pruži, pružili smo, i u Kruševcu su kolege probale, ali na žalost, dogodio se najgori ishod.

Pokojna devojčica M.Z. pohađala je sedmi razred Osnovne škole “Aca Aleksić” u Aleksandrovcu. Roditelje u mestu Kožetin gde žive znaju kao izuzetne i vredne ljude. Pored M.Z, imaju i stariju ćerku, gimnazijalku i mlađeg sina. Mnogi meštani Župe spremali su se da krene put Kožetina kako bi bili uz porodicu u najtežim trenucima.

Prema nezvaničnim saznanjima, devojčica je krenula na trening, a u trenutku kada se srušila na zemlju, bila je sama. Kako je potvrđeno, obdukciju je naložilo Više javno tužilaštvo u Kruševcu i ona će biti obavljena u utorak. Očekuje se da nakon obdukcije bude poznato više detalja koji mogu da rasvetle tragediju.

Meštani Aleksandrovca su odmah po dobijanju užasnih vesti o smrti svoje male sugrađanke počeli da se prisećaju užasne tragedije u kojoj su stradale, takođe vrlo mlade devojčice: dve dobre drugarice u Župi, koje su bile tek nešto malo starije od M.Z. Župljanke Anđela Bačević (15) i Ivana Ivanović (15) poginule su od udara groma krajem jula 2016.godine u Kruševačkoj ulici u širem centru Aleksandrovca. Anđela je preminula na licu mesta, a oko tri sata kasnije, nakon neumornih pokušaja da je reanimiraju, u kruševačkoj bolnici izdahnula je i Ivana.

#Aleksandrovac

#Smrt

#devojčica

'