AKTUELNO

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Srpska policija, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, u okviru akcije zajedničkog istražnog tima policija i tužilaštava Srbije, Austrije, Češke i Slovačke uhapsila je sedam osoba, članova organizovane kriminalne grupe, zbog sumnje da su izvršile krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i udruživanje radi vršenja krivičnih dela.

Policija je u Beogradu uhapsila M. R. (41), V. N. (42), M. Č. (47), M. N. (39), M. M.(38), V. J. (47) i A. N. (45).

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, u višemesečnoj zajedničkoj akciji na teritoriji Srbije, Austrije, Češke i Slovačke, u prethodnom periodu, ukupno je uhapšena 31 osoba, koji su srpski državljani, a otkrivene su ilegalne laboratorije za uzgajanje marihuane u veštačkim uslovima i zaplenjena je veća količina narkotika.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova

Ukupno je zaplenjeno 105,6 kilograma marihuane, otkrivne su tri laboratorije sa 3.354 biljaka kanabisa, 1,4 kilograma heroina, 3,5 kilograma kokaina, 12,5 kilograma paracetamola, 61.000 evra, kao i veća količina opreme za ilegalne laboratorije.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova

Kako se sumnja, osumnjičeni su, u periodu od 2017. godine do hapšenja, instalirali više ilegalnih laboratorija za proizvodnju marihuane na teritoriji Austrije i Češke, gde su proizvodili marihuanu, koju su distribuirali širom Evrope.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova

Oni su uz pomoć "kurira" prevozili narkotike u vozilima sa specijalno izrađenim bunkerima.

Takođe, sumnja se da su na taj način transportovali i kokain i heroin širom Evrope i organizovali uličnu prodaju heroina na teritoriji Beča u Austriji.

#Beograd

#Droga

#Hapšenje

'