AKTUELNO

Nepoznati počinioci su sinoć oko 21 sat opljačkali kuću porodice Petrović u Gračanici i odneli 700 evra i zlato u vrednosti od oko 450 evra.

Vidno potreseni i uplašeni članovi porodice istakli su za RTK da sve učestalije pljačke plaŠe i zabrinjavaju sve meštane u opštini Gračanica i da se ovakvim događajima mora stati na kraj.

- Pri povratku kući zatekli smo razbijeno staklo na prozoru od spavaće sobe, otvoren ormar, pobacane kutije od nakita, a onda smo ustanovili da su nestali novac i zlatni nakit koji smo imali. Pozvali smo policiju, došli su i izvršili uviđaj. Uplašeni smo i istraumirani, neretko ostavljamo kuću zaključanu, i posle ovoga, pitamo se šta bi još moglo da se desi - rekao je Stojan Petrović.

Porodicu Petrović je posle policijskog uviđaja posetio i predsednik opštine Gračanica Srđan Popović.

- Ovo je još jedna u nizu pljački, i nažalost i u ovim praznicnim danima meštani nemaju mira. Insistiraću da već sutra održimo sastanak s predstavnicima Kfora i policije, jer ovo mora da prestane. U ovom kraju je ovo već treća pljačka, niko od meštana naše opštine ne sme da bude šikaniran, smatram da policija mora i preventivno da deluje, a na nama je takode da insistiramo da institucije koje se bave bezbednošću rade svoj posao - rekao je Popović.

#Gračanica

#pljačka

'