AKTUELNO

U stravičnom sudaru autobusa i kamiona kod Kuršumlije nastradalo je najmanje četvoro ljudi.

Radojica Milosavljević (53) iz sela Barlovo, svedok današnje saobraćajne nesreće kod Kuršumlije uspeo je uz pomoć još jednog čoveka da iz zapaljenog autobusa spasi šest putnika.

Milosavljević je izjavio da je video kada su se autobus i kamion sudarali, jer je čekao taj autobus na stanici.

- Odmah sam utrčao u autobus i počeo da izvlačim putnike, ali je vatra ubrzo buknula - rekao je on i dodao da je otišao po kofu sa vodom, s obzirom da su njegovo selo i kuća udaljeni 20 metara od mesta nesreće.

- Tada je dotrčao i stariji čovek iz automobila koji se zaustavimo i mi smo zajedno nastavili da izvlačimo putnike. Ljudi su zapomagali, niko od njih nije bio sposoban sam da izađe - objasnio je Milosavljević.

Prema njegovim rečima, izvukli su šestoro putnika, prolazeći kroz dim i vatru, noseći ih pored puta ka travi.

- Ostali su stradali u autobusu, vozač je izgoreo - rekao je Milosavljević.

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da su u nesreći na magistralnom putu Niš - Priština, prema prvim informacijama, nastradale četiri osobe, a da je više osoba povređeno.

Nesreća se dogodila oko 6.45, na licu mesta su policijski službenici i pripadnici Sektora za vanredne situacije.

U Hitnoj službi je  rečeno da je verovatno više od četvoro nastradalih i da je u toku izvlačenje ugljenisanih tela.

Pročitajte još: DIREKTAN SUDAR AUTOBUSA I KAMIONA NA PUTU PROKUPLJE - KURŠUMLIJA: Četiri osobe ostale na mestu MRTVE, u olupinama pronađena UGLJENISANA TELA (FOTO+VIDEO)

Pročitajte još: HRABRI POLICAJCI SPASAVALI POVREĐENE IZ ZAPALJENOG NIŠKOG AUTOBUSA! Bili u vozilu u trenutku strahovitog sudara, pa sprečili JOŠ VEĆU TRAGEDIJU

#Kuršumlija

#Sudar

'