AKTUELNO

Protiv Zorana Marjanovića podignuta je nova optužnica u kojoj se tereti za ubistvo supruge Jelene Marjanović.

U optužnici, kako navodi Blic, piše da je suprug Zoran ubio Jelenu na svirep i podmukao način dok je u neposrednoj blizini stajala njihova maloletna ćerka Jana.

Ukoliko Zoran Marjanović bude proglašen krivim preti mu 40 godina zatvora.

Podsetimo, u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu ispitana je 8. aprila pravna zastupnica maloletne Jane Marjanović koja je licencirani advokat za maloletnike koji je devojčici postavljen kao pravni zastupnik u skladu sa zakonom da zastupa njene interese u postupku.

Foto: E-stock Miloš Rafailović/Printscreen Facebook

Detalji iskaza nisu zvanično saopštavani radi zaštite interesa devojčice.

Pravnog zastupnika angažovalo je po službenoj dužnosti tužilaštvo, a po nalogu Apelacionog suda u Beogradu koji je naložio da dete mora da ima advokata za pravnog zastupnika u postupku, a što je bio i jedan od razloga za nepotvrđivanje optužnice protiv Zorana Marjanovića, odnosno njeno vraćanje tužilaštvu na dopunu istrage.

Ukinutom optužnicom Marjanović se optužnicom tereti se za krivično delo teško ubistvo. On se od 12. juna 2018. nalazi na slobodi, pošto mu je tog dana Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kojem je bio 10 meseci.

Prema toj nepotvrđenoj optužnici, Marjanović je sa sada pokojnom suprugom i maloletnom ćerkom Janom 2. aprila 2016. godine oko 17 sati dovezao na nasip u Borči.

Jelena je otišla da trči, a on je ostao sa ćerkom. Međutim, iskoristivši Jelenino poverenje Zoran ju je namamio da se spuste u podnožje nasipa na kanalu, dok je dete ostalo na nasipu, navodi se u optužnici.

Foto: Pink.rs/Printscreen Facebook

Kada su se spustili do kanala Zoran je Jelenu najpre ubo oštrim predmetom u glavu i u desni lakat, nakon čega je ona počela da beži travnatom površinom.

Tada je, prema optužnici, izgubila patiku i mobilni telefon kao i gumicu kojom joj je bila vezana kosa. Marjanović ju je sustigao, strgao joj gornji deo trenerke, a potom opet zadao više udaraca u glavu, nanevši joj višetruke prelome lobanje, nakon čega ju je potopio u kanal.

Pre smrti Jelena je udahnula vodu iz kanala. Ubistvo Jelene Marjanović medijski je najpraćeniji slučaj crne hronike u Srbiji već gotovo dve godine.

Njen suprug je uhapšen 15. septembra 2017. godine, gotovo godinu i po dana od ubistva.

Foto: Andrej Nihil, Printscreen Facebook, Pink.rs

On je i pre toga bio privođen ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, Marjanović je negirao da je ubio suprugu i ponovio sve što je i ranije govorio na saslušanjima u policiji.

#Jelena Marjanović

#Zoran Marjanović

#optužnica

'