AKTUELNO

Danas su svedočili očevici tragedije, a suđenje će biti nastavljeno 6. februara.

Siniša Zlatić kojem se sudi za masakr u Žitištu, optužio je danas svog prijatelja Zdravka Trivunovića jer nije sprečio tragediju. Naime, kada je Siniša video Dijanu u kafiću sa Jojićem, besno je prokomentarisao: "Pobiću ih!". Ovu rečenicU izgovorio je u prisustvu Trivunovića.

Zlatić je tog dana usmrtio bivšu ženu Dijanu (30), njenog prijatelja Stevana Jojića (40), Jovanu Popović (20), Vladimira Kosovića (34) i Vladimira Mijatovića (40). Trivunović, jedan od svedoka, ispričao je šta se dogodilo u trenucima pre masakra.

- Kada je Dijanu ugledao u kafiću sa prijateljem Stevanom Jojićem, koji je došao na odmor iz Švedske, besno je udario pesnicom u drveni stub i rekao: "Istina je da me vara, pobiću ih". Posle masakra ponovo sam ga sreo i uspeo da zadržim do dolaska policije. Rekao im je "ubio sam kurvu, odvela mi je dete". Zatim se mirno predao - ispričao je Trivunović.

Milan Majkić, čovek koji je zajedno sa Isidorom Sučevićem prvi skočio na ubicu i zgrabio mu "kalašnjikov", svedočio je o detaljima tragedije.

- Scenu ne mogu da izbrišem iz glave. Posle ispaljenog rafala, petoro ljudi sa kojima sam stajao za šankom, u sekundi je nestalo, kao da su negde propali. Životi su im se ugasili u trenu - opisao je dešavanje u kafiću "Makijato" Milan Majkić.

Ubica je pokosio žrtve iz neposredne blizine. Od 22 teško povređenih te noći, njih nekoliko nije se danas pojavilo na ročištu. Zadobili su teške telesne povrede i nalaze se na dugotrajnom lečenju. Rade Dangubić (28) iz Ravnog Topolovca došao je u sudnicu hramljući. U kičmi mu se zadržao metak koji ga je pogodio dok je sa društvom sedeo u kafiću.

Sveto Savanović, otac pokojne Dijane, izjavio je da Siniša nikada nije zapitao za sina.

- Njegov cilj bio je samo da ubije Dijanu - plačućim glasom rekao je Savanović tokom svedočenja.

I. P.

#Masakar

#Siniša Zlatić

#Suđenje

#Žitište

'