AKTUELNO

S. Đ. (56) iz Rume uhapšen je zbog sumnje da je automobilom 'golf' povezao dečaka M. R. (13) iz sela Voganj kod Rume, a zatim ga je naterao da ga oralno zadovolji.

Slučaj je policiji u subotu prijavila Vinka R, dečakova majka, kojoj se mališan požalio i ispričao joj da ga je seksualno zlostavljao stariji muškarac. Policija je odmah reagovala i uhapsila osumnjičenog.

Vinka R. ispričala je da je S. Đ. kolima prolazio kroz njihovo selo i da je njenog sina spazio ispred prodavnice.

- Namamio ga je da uđe u vozilo. Stao je pored njega i pitao ga da li bi on pošao s njim da mu pomogne s poslovima u bašti. Za to mu je ponudio i novac. Rekao mu je da će mu dati 3.000 dinara ako mu pomogne da završi nešto u bašti - priča majka dečaka.

Priču dalje, uz dozvolu roditelja, nastavlja zlostavljani dečak.

- Nisam ni slutio šta me čeka jer sam tog čoveka znao iz viđenja. Viđao sam ga ranije u selu - počinje svoju ispovest potreseni mališan i nastavlja:

- Kada mi je ponudio novac, pristao sam da pođem s njim i pomognem mu. Pomislio sam kako bi te pare mnogo značile mojoj porodici, a inače volim da radim.

M. R. kaže da je osumnjičeni vozio ka susednom selu Stejanovci i da u kolima nisu razgovarali.

- Zaustavio je auto daleko od kuća, ispred ograđene bašte, tu je bio neki žbun. Rekao mi je da će mi dati još više novca ako budemo imali odnos. Počeo je da me skida. Otimao sam se, a on mi je pretio da će me prebiti ako se ne budem smirio. Potom mi je tražio da ga oralno zadovoljim. Uplašio sam se jako, nisam mogao da se mrdnem od straha - priča dečak i dodaje da je shvatio da će ga prebiti ako ga ne posluša.

- Pristao sam to da uradim, morao sam... Kada sam završio, zapretio mi je da nikom ne kažem. Rekao je: "Prebiću te budeš li nekom rekao za ovo." Upalio je kola i krenuli smo nazad. Ostavio me je na ulici, blizu moje kuće. Bukvalno me je izbacio iz kola - priča uznemireni dečak.

Foto: Tanjug

Otac mališana objašnjava da je S. Đ. izbacio njegovog sina iz "golfa", na oko kilometar od kuće.

- Ostavio ga je i odmah otišao dalje. Snimile su ga kamere sa nekih kuća, na snimku se vidi taj crveni automobil, ali verujem i tablica jer ga je policija ubrzo našla - priča ogorčeni otac.

Nakon hapšenja, S. Đ. teretio se za krivično delo obljuba nad maloletnim detetom, pošto ga je dečak prijavio za silovanje. Međutim, nakon lekarskog pregleda je utvrđeno da žrtva nije silovana, pa je protiv osumnjičenog podneta krivična prijava za krivično delo nedozvoljene polne radnje.

#Dečak

#Ruma

#Seksualno zlostavljanje

'