AKTUELNO

Advokat Zorana Marjanovića, muža ubijene pevačice Jelene Marjanović, Nikola Dumnić objašnjava da priloženi dokazi po stavu suda nisu pružali opravdanu sumnju da je Marjanović izvršio krivično delo ubistva, pa su zato poslati na dopunu istrage, a svi dokazi koji su prikupljeni u toj dopuni istrage idu u Zoranovu korist.

Protiv Zorana Marjanovića Viši sud je, u razmaku od samo četiri meseca, podigao dve optužnice za teško ubistvo supruge - prvu u februaru 2018, a drugu u junu. Ipak, nijedna od te dve nije bila u potpunosti jasna: tako je procenio najpre Viši, a potom i Apelacioni sud, pa su u oba slučaja naložene njihove dopune.

Komentarišući naslov u beogradskim medijima da je ćerka poznatog pevača poslednja videla Jelenu, ocenjuje da je to senzacionalistički tekst koji nema utemeljenje u bilo čemu.

Foto: TvPink Printscreen

-Ceo ovaj slučaj je postao „lepak“ za razne ljude željne medijske pažnje koji ovu tragediju zlouptrebljavaju - kaže on za Pink.

-Mi nemamo saznanja da će se uopšte ispitivati neki novi svedok, to je jedna besmislica, gde je bio svedok taj tri godine?-zapitao se on.

Na video-zapisu druge kamere sa porodične kuće Jahović na nasipu Crvenka u Borči gde je ubijena pevačica  vide se muškarac i dete kako hodaju bedemom.

Inače, snimak je do sada bio nedostupan za javnost, a veštak nije bio izričit mada je najverovatnije reč o Zoranu Marjanoviću i maloj Jani. To ide u prilog odbrani optuženog Marjanovića, jer on u svom iskazu navodi da se nije odvajao od deteta, da je tražio nestalu suprugu Jelenu, kao i da on nije taj koji je počinio monstruozno ubistvo.

Foto: E-stock

-Uočen je prilazak šljunkari manje i veće osobe, što se pretpostavlja da su Zoran i Jana, on je sa detetom krenuo sa druge strane nasipa i jasno je da je on bio sa detetom, tako da to otklanja sumnju da je on mogao da učini to krivično delo. U suštini taj navod veštaka je jedini značajan - kaže Dumnić.

Foto: Facebook Printscreen

Drugi advokat Marjanovića, Stefan Jokić ističe da će se odbrana zadržati na pravnom delu i naglašava da novim ovim veštačenjem koje je stiglo u Više javno tužilaštvo ništa ne ide na štetu što bise odnosilo na Zorana Marjanovića, kao i da ima i dosta pozitivnih stvari.

Foto: TvPink Printscreen

-Međutim, taj nalaz je dosta kontradikoran sa prethodnim nalazom, tako da veštak apsolutno ništa nije pomogao nit odmogao. Ne može se utvrditi da li je njegov telefon u vreme zločina bio isključen - naglašava Jokić i dodaje da su natpisi u novinama tačni, jer mobilni operater je dao nalog veštaku putem mejl prepiske da ne postoje činjenice kojima je Zoran Marjanović isključio telefon u periodu u kom tvrdi veštak.

-Što znači da se ne može tvrditi teza veštaka koji je uzeo nalaz da je telefon uopšte bio isključen, odnosno u svakoj mreži prilikom isključenja telefona evidentira se log off prilikom ovog slučaja, odnosno prilikom slučaja Zorana Marjanovića, odnosno kod voljnog isključivanja, log off nije postojao u mreži. Nemoguće je utvrditi to što tvrdi veštak - ističe Jokić.

Dumnić objašnjava da ni ne zna šta bi se time dokazivalo.

-Sam taj veštak navodi da je taj telefon registrovan na mreži u neposrednoj blizini gde je pronađeno telo, ako bi on gašenjem telefona pokušao da prikrije svoje kretanje, što se insinuira, zašto bi onda palio telefon na tom mestu gde je blizu pronađeno telo?- zapitao se Dumnić.

#Jelena Marjanović

#Ubistvo

#Zoran Marjanović

'