AKTUELNO

Brat poznate glumice Seke Sablić Siniša, a koji je uhapšen na Kubi zbog sumnje da je podvodio i bavio se prostucijom, prebačen je u zatvorsku jedinicu “La Condesa” u Havani.

Osim Sablića uhapšen je i Goran Pavlović, takođe srpske nacionalnosti. Kako se saznaje, Sablić se nalazi u zatvoru koji Kubanci od 1997. koriste za strane državljane.

Izvor navodi da brat glumice insistira da je “veoma razočaran zbog ovog čina Kubanaca” jer on nije trebalo da bude uhapšen. Isprva se žalio i na zatvorske uslove, ali mu je direktor zatvora napravio paralelu njegovog i položaja drugog uhapšenog Srbina u istoj akciji.

- Brat Seke Sablić je u povlašćenom položaju i zbog godina i nalazi se u ćeliji sa još tri zatvorenika, gde imaju svoje kupatilo, frizider i šporet. Drugi uhapšeni Pavlović smešten je međutim sa još 78 zatvorenika, sa dva toaleta dva pisoara jednim frižiderom i šporetom - kaže izvor.

Brat Seke Sablić nadležnima ponavlja da je posredi nameštaljka i da poseduje potvrdu ambasade Kube u Beogradu da nije krivično gonjen i da može da boravi na toj teritoriji.

Izvor  navodi da su Sabliću u zatvoru predate torbe sa hranom i higijenskim sredstvima koje mu je poslala porodica. Sa tim stvarima, Sablić je dobio i pismo od ćerke.

Foto: Printscreen Instagram

Kako se saznaje, njega u zatvoru, zbog visokog pritiska, posećuje i lekar.

Istraga u toku

Slučaj brata poznate glumice još je u istražnoj fazi, nakon čega će u narednih 60 do 90 dana tužilac doneti odluku da li postoji krivična odgovornost ili ne.

Kako se saznaje Sabliću je početkom prošle godine zabranjen ulazak na Kubu. Tome je prethodila interevencija policije međutim, on se i pored zabrane vratio na Kubu.

Prema pojedinim saznanjima Sablić je poslednjih pet, šest godina više bio na Kubi nego u Srbiji. Prema nezvaničnim navodima, on je isprva bio galantan prema Kubankama, pa im je kupovao i stanove.

- Nalazio se na "usluzi" i gostima iz Srbije. Nije jedini među Srbima na Kubi koji je u dobrim odnosima sa ovdašnjim ženama – navodi izvor upućen u događaje koji su prethodili hapšenju.

Kako sagovornik dodaje, problem nastaje kada su Sabliću ukradene pare iz sefa u stanu na Kubi.

- On je tada prijavio svoje gazde policiji, a oni njega prijavljuju za podvođenje – kaže izvor.

On navodi da je Sabliću, navodno, prošle godine dolazio policajac, rekao da znaju čime se bavi na Kubi i da će ga procesuirati ako nastavi da goni gazde za krađu.

Prema neproverenim navodima, nakon toga mu je rečeno da je najbolje da napusti Kubu, što je on međutim, učinio samo na nekoliko meseci. Kada se vratio, uhapšen je.

#Hapšenje

#Kuba

#Seka Sablić

#Siniša Sablić

'