AKTUELNO

Srpska policija danas je upala u nekoliko stotina kuća i stanova i uhapsila desetine osumnjičeni, a među njima je i Zvonko Mateović.

Posle noćašnje policijske akcije protiv narko mafije u Srbiji, tokom koje je uhapšeno nekoliko desetina osoba, uhapšen je i Zvonko Mateović koji je javnosti poznat kao telohranitelj ubijenog predsednika Stranke srpskog jedinstva Željka Ražnatovića Arakana.

Mateović je postao poznat posle atentata na Ražnatovića u hotelu "Interkontinental" u Beogradu 2000. godine, kada je ranio Arkanovog ubicu Dobrosava Gavrića.

Foto: YouTube screenshot

Podsećamo da je, prema rečima očevidaca, Gavrić ubio Arkana, Milenka Mandića i Dragana Garića. Kako su istakli tada istakli svedoci, Gavrić je sve vreme sedeo iza separea u kojem su sedeli Arkan, Mandić i Garić, a Mateović je bio ispred Cecinog butika.

Tada, oko 17 sati, Mateović je čuo pucnje i video Gavrića kako puca Mandiću u glavu, dok je Arkana usmrtio pre toga. Mateović je pred sudom izjavio da je Garić, posle toga počeo da beži i da je u Gavrića tada ispalio dva hica i ranio ga.

Mateović je saslušavan tokom postupka za ubistvo u Interkontinentalu kao ključni svedok trostrukog ubistva. On je na sudu prepoznao Dobrosava Gavrića kao ubicu Željka Ražnatovića Arkana, Milenka Mandića i Dragana Garića.

GREŠKOM MU UBILI BRATA

Početkom 2004. godine u Sremskoj ulici, u centru Beograda u kafiću Vizard, ubijen je Zvonkov rođeni brat Dalibor. Ubica mu je prišao i iz neposredne blizine ispalio hitac u glavu. Samo neki minut pre toga Dalibor je sedeo sa bratom.

Interesantno je da je nedugo posle ovog ubistva u Beogradu počelo da se govori da je ubica zamenio braću i da je, u stvari, smrtonosni metak bio namenjen Zvonku. On je to i sam kasnije izjavio i govorio je da mu godinama prete jer je bio svedok Arkanovog ubistva.

Inače, akcija koja je započela noćas, a u kojoj je uhapšen i Arkanov telohranitelj, i dalje traje i pretresi objekata sumnjivih lica su u toku.

Pročitajte još: U TOKU VELIKA AKCIJA! Policija UPALA U KUĆE NAJMOĆNIJIH KRIMINALACA U SRBIJI - Pao vođa 'Rakovičkog klana', Arkanov telohranitelj i mnogi drugi (FOTO)

#Arkan Ražnatović

#Hapšenje

'