AKTUELNO

On je priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu gde je dao izjavu nakon čega mu je sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Nišu odredio pritvor do 30 dana.

Niška policija uhapsila je Milana Zdravkovića (31) iz okoline Aleksinca, koga zovu Čudo, zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja. On je, kako se navodi, 21. decembra prošle godine izazvao saobraćajnu nezgodu na pružnom prelazu u Donjem Međurovu čiji je bilans sedmoro mrtvih i tridesetak povređenih.

Foto: Printscreen Facebook/Privatna arhiva

Vozač je salušan u Osnovnom javnom tužilaštvu nakon čega mu je određen pritvor do 30 dana.

Prema nezvaničnim informacijama, Milan je tvrdio da je na pružnom prelazu zastao i pogledao levo i desno da vidi da li nailazi voz. Krenuo je, nakon čega ga je kompozicija udarila. On nije mogao da objasni kako nije video lokomotivu koja mu je dolazila sa leve strane na kojoj je i sedište vozača autobusa.

Foto: Pink.rs

Međutim izjavu vozača jasno demantuje snimak sa kamera iz autobusa na kojem se vidi da je u trenutku prelaska preko pruge gledao samo pravo.

Za krivično delo koje mu se stavlja na teret zaprećena je kazna zatvora od jedne do osam godina.

Pročitajte još: UHAPŠEN VOZAČ 'AUTOBUSA SMRTI'! Kamere ga demantovale – Pre prelaska pruge NIJE POGLEDAO NI LEVO, NI DESNO

#Niš

#Tragedija

#Voz

'