AKTUELNO

Pred nama je pun mesec u Ribama, znaku koji se nalazi na samom kraju liste Zodijaka, pa samim tim sa sobom nosi energiju završetka, kraja, sređivanja stvari i otvaranje prilike za novi, bolji početak.

Efekte ovog punog meseca ćemo osećati u narednih desetak dana, kada bi trebalo da se posvetimo stvarima koje smo započeli, a nismo završili - bilo da se radi o poslovnim obavezama, ljubavnim vezama ili prijateljstvima.

U prirodi ljudskih bića je da uvek pokušavaju da kontrolišu sve oko sebe - kontrolišemo novac, partnere, kilograme, posao, emocije, trudimo se čak i prirodu da kontrolišemo! Sve to vremenom ostavlja posledice na naša osećanja, stvara količinu stresa koju niko ne može da podnese i dovodi nas do tačke ključanja.

Upravo zato je pun mesec u Ribama idealna prilika da pustite uzde koje tako čvrsto stežete i bar na trenutak se prepustite životu.

Oporavak i mir su deo carstva Riba, pa na ovaj mesec koji će nam večeras sijati nad glavama gledajte kao na džinovski reflektor univerzuma koji će vam skrenuti pažnju na onaj deo života na koji treba da se fokusirate i da ga "izlečite".

Iako i sami jako dobro znate šta je to što treba da se popravi, a od čega treba da odustanete, često sami sebe zavaravamo i idemo glavom u zid - zato oslušnite znake koji će se u narednim danima suptilno pojaviti.

NIKADA NE BI POMISLILI, POGOTOVO ZA DRUGI: Ova tri znaka najviše varaju svoje partnere

U narednim danima slučajnosti ne postoje (ako ikada uopšte postoje) - obratite pažnju na stvari koje se dešavaju oko vas i zapitajte se kakvu vam to poruku šalju.

Znamo, znamo, ovo sve zvuči kao neko spiritualno lupetanje, ali ako vam život do sad nije već pokazao da su slučajnosti retke i da se sve dešava s nekim razlogom, onda niste dovoljno obraćali pažnju. Ne brinite, pun mesec u Ribama će vam pomoći da uvidite svoje greške, a zatim ih i ispravite.

Foto: Pixabay.com

Imajući sve to u vidu, vredi napomenuti i da naredni period neće biti miran - nasuprot, pun mesec koji nas tera da preispitamo svoj život i odluke donosi emotivne turbulencije zbog kojih ćete se na trenutke osećati kao da ste u jako lošem PMS-u (ako se potrefi da i stvarno budete u PMS-u, teško vama).

Ali, ne dozvolite da vam vrtlog emocija zamuti um i razum - koncentrišite se na odluke iz prošlosti i kako možete da ih ispravite. Razmislite o tome gde se nalazite danas i gde želite da budete u budućnosti.

Da li će vas ovaj put na kojem ste trenutno zaista odvesti tamo gde želite da budete? Da, teška pitanja, teški odgovori - ali apsolutno je neohodno da bar jednom godišnje napravite ovakvo "generalno spremanje" emocija, ambcija i odluka i odredite novi kurs. A naredni dani su ideani za to.

Drugim rečima, pun mesec u Ribama donosi priliku za zatvaranje nekih vrata koja odavno stoje odškrinuta, a ne želite ih. Biće teško. Biće emotivno iscrpljujuće i poželećete da odustanete, gurnete stvari pod tepih i vratite se u blaženo stanje poricanja i ignorisanja.

Na kraju će biti vredno svega toga. Jer, kad se jedna vrata zatvore, druga se otvore - a ta druga će biti idealna prilika za novi, svež početak.

#Horoskop

#Mesec

'