AKTUELNO

Vazdušno-vatrena kombinacija podarila je slavnu latinoameričku pevačicu dinamičnim temperamentom, preduzetničkim duhom i kreativnošću.

U pitanju je čuvena svetska pop zvezda kolumbijskog porekla Šakira, koja je nedavno „zapalila” publiku, proslavila 43. rođendan, ali i najavila veliki povratak na muzičku scenu. Rođena je u znaku Vodolije, s podznakom Ovna i Mesecom u znaku Raka.

Vazdušno-vatrena kombinacija je slavnu latinoameričku pevačicu podarila dinamičnim temperamentom, preduzetničkim duhom i kreativnošću. Sunce u znaku Vodolije ističe nezavisnu i originalnu prirodu i buntovni duh. Ne voli nametnute konvencionalne društvene forme i „borac” je za ljudska prava, jednakost, ravnopravnost. Šakirino Sunce u znaku Vodolije obrazuje aspekte prema Saturnu, Uranu, Neptunu i Plutonu i naglašava snažnu ličnost i „jak” karakter. Egzaktna opozicija Sunca prema Saturnu u Lavu ističe potrebu za samostalnošću i nezavisnošću, ne voli autoritete, niti nametanje stavova. Odgovorna je, odlično organizovana, sistematična i perfekcionista, ali joj nedostaje fleksibilnosti. Pozitivan aspekt Sunca prema Neptunu u Strelcu podario joj je harizmu, kreativnost i umetnički senzibilitet. Trigon Sunca prema Plutonu u znaku Vage zadužen je za upornost, doslednost, regeneraciju.

Vladar Ascedenta (podznaka) Mars, pozicioniran je u znaku Jarca (znak svoje egzaltacije) i u desetom polju Horoskopa. Šakira ima izuzetnu energiju, fizičku izdržljivost, ali je i ambiciozna, željna uspeha i slave. Mars obrazuje konjukciju s Merkurom – ima potrebu da kontroliše u potpunosti svoju karijeru, te se bavi i poslovima produkcije, koreografije, tekstopisac je. Dispozitor Marsa, ali i vladar desetog polja Horoskopa (zadužen za karijeru) pozicioniran je u znaku Lava, u petom polju, te ističe da će pozornica i zabava definisati profesionalnu orijentaciju i afirmaciju. Mars koji obrazuje odličan aspekt prema Jupiteru u znaku Bika u drugom polju, donosi izuzetne prilike za zaradu i bogatstvo.

Mesec u znaku Raka je u svom sedištu i ima značajnu poziciju, posebno jer obrazuje izazovan aspekt prema Marsu u znaku Jarca (vladar Ascedenta). Šakira je veoma emotivna, vezana za porodicu, požrtvovana majka, ali i sklona ishitrenim reakcijama u privatnom životu. Ipak, u poslovnom smislu, donosi joj izuzetne benefite. Voli masovne skupove, lako ostvaruje kontakt s publikom i uživa u koncertnim aktivnostima.

Temperamentna neaspektovana Venera iz Ovna pozicionirana je u dvanaestom polju Horoskopa. Podarila joj je privlačan izgled, harizmu, šarm, ali voli da koketuje i zavodi i da je u centru pažnje.

Uran, vladar sunčevog znaka, pozicioniran je u sedmom polju Horoskopa u znaku Škorpije. Svojim partnerskim odnosom, odnosno vanbračnom zajednicom sa poznatim fudbalerom Barselone, intrigira svetsku javnost i puni svetske tabloide. Zbog izazovnog aspekta Urana prema Suncu u znaku Vodolije pevačici je veoma važno da zadrži svoju nezavisnost i „slobodu”.

Nekoliko godina unazad planetarne konstelacije nisu bile previše naklonjene Šakiri. Tranzitni Uran iz Ovna prelazio je preko Ascedenta, tranzitni Pluton iz Jarca je kvadrirao Ascedent, a tranzitni Saturn iz Jarca prolazio kroz deseto polje Horoskopa preko Merkura, Marsa (vladara Ascedenta i obrazovao izazovan aspekt prema Mesecu u znaku Raka. Iako se realizovala u ulozi majke, prolazila je kroz izazove u emotivnom životu, nezadovoljstvo, pad energije, ozbiljnije zdravstvene probleme i suočavala se sa zakonskim ograničenjima.

Tokom 2020. godine planete će biti veoma naklonjene kolumbijskoj pevačici. Tranzitni Jupiter i Pluton iz Jarca će prolaziti kroz deseto polje Horoskopa, preko Merkura u Marsa i obrazovaće odličan aspekt prema Jupiteru iz Bika. Šakira će biti aktivnija i prisutnija na svetskoj muzičkoj sceni. Obradovaće nas novim hitovima i velikim koncertima.

#Horoskop