AKTUELNO

Pročitajte šta vas tokom narednih mesec dana čeka na poslu, u ljubavi, hoćete li se slagati sa ukućanima, kako će vas služiti zdravlje i da li da investirate.

OVAN

Posao Vaše snalaženje u poslu koji zahteva kreativnost i akciju, doći će do izražaja posle 1. januara, kada vaš vladalac Mars, simbol inicijative, ulazi u vaš znak. U vreme delimičnog pomračenja Sunca, oko 6. januara, kada i Uran kreće direktnim hodom preko Ovna, izbegavajte rasprave sa osobama na položaju. Ulaskom Merkura, planete komunikacije u polje karijere, početkom januara, kreće povoljniji period za vas. U vreme prve Mesečeve četvrti, 14. januara, klonite se nepotrebnih troškova.

Ljubav Zaljubljujete se na prvi pogled, a da onoga ko vam se dopada niste ni upoznali. Upravo takva situacija moguća je posle 7. januara kada Venera, vladalac polja ljubavi ulazi u znak Strelca. Krajem perioda, možete i da se "ohladite", samo zato što ta osoba neće opravdati sliku koju ste u svojoj glavi stvorili o njoj. Sredinom perioda, partner može da pokaže ljubomoru, kada ćete u besu izgovoriti i ono što ne mislite.

Zdravlje Virusna infekcija.

Foto: Pixabay.com

BIK

Posao Vaša praktičnost biće u prvom planu do kraja godine, budući da niste skloni rizikovanju i radije se priklanjate sigurnim i već oprobanim metodama u poslu, za šta će vam se ukazati prilika u drugoj polovini perioda, kada vaš vladalac Venera, planeta novca, ulazi u astrološku kuću novca. U vreme delimičnog pomračenja Sunca, oko 6. januara, izbegavajte dogovore, kao i potpisivanje ugovora sa strancima. Prva Mesečeva četvrt, 14. januara, donosi vam mogućnost odlaska na kraći put u inostranstvo.

Ljubav Budući da ste u zajednici, uglavnom, pobornik patrijarhalnih odnosa, posesivni ste i zahtevate potpunu partnerovu posvećenost, naročito ako ste muškarac. Međutim, posle 6. januara, kada Uran kreće direktnim hodom, moguće su rasprave sa voljenom osobom, zato što ona neće želeti da prihvati stavove koje joj namećete. Ukoliko ste slobodni, vašu pažnju posle 7. januara može da privuče neko ko često putuje zbog posla.

Zdravlje Briga za člana porodice.

BLIZANCI

Posao Vi ste kao stvoreni za poslove u kojima možete da upotrebite svoju mentalnu i fizičku pokretljivost, pronicljivost, elokvenciju i snalažljivost, a prilika za to ukazaće vam se već posle 5. januara. Tog dana, vaš vladalac Merkur, ulazi u astrološku kuću novca, zbog čega ćete biti u mogućnosti da se dogovarate o novim poslovnim aranžmanima. U vreme pomračenja Sunca, oko 6. januara, nemojte da pokrećete privatni biznis, a u vreme prve Mesečeve četvrti, 14. januara, izbegavajte rizične finansijske transakcije.

Ljubav Privlače vas neosvojive tvrđave, a od partnera, uglavnom, očekujete da vas zabavlja i da uvek toleriše vaše promene raspoloženja. Međutim, situacija do kraja decembra ne ide vam u prilog, budući da će voljena osoba očekivati da pokažete nešto više razumevanja za nju. Posle 7. januara, kada Venera, simbol ljubavi, ulazi u kuću emocija, slobodni predstavnici vašeg znaka, mogu da upoznaju šarmantnu osobu na nekoj proslavi.

Zdravlje Smanjite unos šećera.

RAK

Posao Praktična crta vašeg karaktera doći će do punog izražaja već posle 1. januara, kada Merkur, planeta logike i komunikacije, ulazi u astrološko polje partnerskih odnosa, donoseći vam nove ponude. U drugoj polovini perioda, dogovori sa strancima iz prekookeanskih zemalja donose vam povećanje prihoda. Pošto volite sigurnost, neće vam biti teško da se u poslednjoj sedmici perioda bavite i nekim monotonim poslovima, samo zato što ćete od njih imati finansijsku korist.

Ljubav Predstavnici vašeg znaka pod uticajem su Meseca, simbola emocija, porodice i doma, zbog čega vam mnogo znači podrška emotivnog partnera. Do kraja decembra, muški Rakovi rođeni u prvoj dekadi biće u potrazi za nekim ko će brinuti o njima, dok će dame Račice pokazati majčinski odnos prema partneru. U drugoj polovini perioda, voljena osoba potrudiće se da vam pokaže koliko joj značite, naročito ako ste u braku ili dužoj vezi.

Zdravlje Stomačne tegobe.

LAV

Posao Posedujete veliku ambiciju i jaku volju, a takođe ste i odličan organizator, zbog čega ćete posle 1. januara, kada Mars ulazi u znak Ovna, preuzeti stvar u svoje ruke. Sve što ste do tada planirali dobiće mnogo više smisla, pa ćete moći da realizujete većinu poslovnih poduhvata. U vreme delimičnog pomračenja vašeg vladaoca Sunca, oko 6. januara, obratite pažnju na odnos sa saradnicama i koleginicama. Prva Mesečeva četvrt, 14. januara, opominje da izbegavate nepotrebne troškove.

Ljubav Volite da dominirate u vezi, a od partnera očekujete da vam se prilagodi, mada posle 6. januara neće biti tako, budući da Uran, vladalac astrološke kuće partnerskih odnosa, kreće direktnim hodom. Zbog toga voljena osoba može pokušati da vam nametne svoje stavove i mišljenje, naročito ukoliko se radi o nekom vatrenom znaku. Slobodni Lavovi, u poslednjoj nedelji perioda, mogu da upoznaju Vagu ili Vodoliju.

Zdravlje Moguće oscilacije krvnog pritiska.

DEVICA

Posao Vaš znak je pod uticajem Merkura, planete logike, zbog čega će vaša inteligencija, spretnost i elokvencija, posle 5. januara, kada ova planeta ulazi u astrološko polje kreativnosti, biti u prvom planu. U vreme delimičnog pomračenja Sunca, oko 6. januara, uspećete da se dogovorite u četiri oka o poslovnom poduhvatu sa partnerima iz inostranstva. U vreme prve Mesečeve četvrti u vašem astrološkom polju posla, 14. januara, klonite se konflikata sa saradnicima i kolegama.

Ljubav Teško sklapate poznanstva, zameraju vam na hladnoći i distanciranosti ali zvezde će vam, do kraja godine, ipak biti naklonjene. Velike su šanse da u poslednjoj nedelji decembra upoznate nekoga ko će vas zaintrigirati do te mere da nećete moći da prestanete da mislite o toj osobi. Posle 7. januara, kada Venera, planeta ljubavi, ulazi u znak Strelca, može da vam se udvara neko ko je zauzet, ukoliko ste rođeni u prvoj dekadi.

Zdravlje Proverite krvnu sliku.

Foto: Printscreen Youtube

VAGA

Posao Vaš znak je poznat po veštini diplomatije i sposobnosti taktiziranja, koje će doći do punog izražaja u prvoj polovini perioda. Od vaše procene zavisiće uspeh saradnje sa strancima ili osobom koja često putuje, zbog posla. U vreme delimičnog pomračenja Sunca, oko 6. januara, izbegavajte kupoprodaju nekretnina i ugovaranje građevinskih poslova. Pozicije Merkura i Urana, vladalaca astroloških kuća inostranstva i kreativnosti, donose vam mogućnost povećanja prihoda.

Ljubav Pod uticajem ste vašeg vladaoca Venere, planete ljubavi i novca, čija pozicija sredinom perioda najavljuje mogućnost susreta sa starom simpatijom. Od 1. januara jača uticaj Marsa, vladaoca kuće ljubavi, kada vas očekuje susret sa osobom koja nosi uniformu na radu. Posle 6. januara, Uran kreće direktnim hodom, što vas može postaviti u situaciju da morate da birate između dve osobe koje će podjednako okupirati vašu pažnju.

Zdravlje Čuvajte se respiratornih infekcija.

ŠKORPIJA

Posao Malo ko može da vas nadmaši kada se usredsredite na neki cilj, što će vašoj konkurenciji, po ko zna koji put, postati jasno posle 5. januara, kada Merkur, planeta biznisa i komunikacija, ulazi u vaše astrološko polje posla. Budući da vaš vladalac Mars, simbol akcije, od 1. januara, prelazi preko polja finansija, očekuje vas naporan period, ali i veća zarada. U vreme prve Mesečeve četvrti, 14. januara, rastu šanse za obnovu saradnje sa partnerima iz zemalja nemačkog jezičkog područja.

Ljubav Kriterijumi su vam vrlo visoki, zbog čega vašu pažnju, pogotovo u ovom periodu, ne može da privuče bilo ko. U vreme pomračenja Sunca, oko 6. januara, kada i Uran kreće direktnim hodom, poziv od nekoga ko stiže s nekog puta ili iz inostranstva, može da vam promeni život. Posle 7. januara, kada Venera ulazi u drugu astrološku kuću, preko poslovnih kontakata očekuje vas susret sa vrlo šarmantnom osobom.

Zdravlje Provodite više vremena sa prijateljima.

Foto: Pixabay.com

STRELAC

Posao Pod uticajem ste vašeg vladaoca Jupitera, planete srećnih okolnosti i kontakata sa strancima, koji posle 12 godina prelazi preko vašeg znaka donoseći vam nove poslovne šanse. Ojačana pozicija Marsa, simbola inicijative, posle 1. januara sportistima i umetnicima donosi nove ponude i mogućnosti da iskažu svoj kreativni potencijal. U vreme pomračenja Sunca, 6. januara, izbegavajte kupoprodaju nekretnina, a 14. januara, u vreme prve Mesečeve četvrti, dogovore sa strancima.

Ljubav Aspekti Merkura, vladaoca vaše astrološke kuće ljubavi, posle 5. januara, govore o mogućnosti da upoznate osobu koja nosi uniformu na radu. Direktan hod Urana, simbola više sile, preko kuće ljubavi, posle 6. januara, najavljuje odlazak na zajednički ut sa partnerom. Sa Venerom, planetom lepote, ljubavi i novca u vašem znaku, posle 7. januara, bićete magnet za suprotni pol, zbog čega će mnogi želeti da se nađu u vašem društvu.

Zdravlje Konzumirajte biljne čajeve.

JARAC

Posao Vama upravlja Saturn, planeta discipline i pravičnosti, zbog čega će u ovom periodu, osim tih osobina, doći do izražaja i vaša ambicija i kreativnost. Umetnici i sportisti rođeni u prvoj dekadi znaka, već od 1. januara, kada jača uticaj planete akcije, njegovim ulaskom u Ovna, mogu se naći pred novim izazovima u karijeri. U vreme pomračenja Sunca, oko 6. januara, klonite se nepotrebnih troškova, a 14. januara, u vreme prve Mesečeve četvrti, izbegavajte konflikte sa saradnicima.

Ljubav Delujete hladno, rezervisano i strogo, a u suštini ste emocionalno veoma ranjivi, zbog čega ćete u prvoj polovini perioda čak morati da prođete kroz neku vrstu testiranja. Voljena osoba, posle 5. januara, verovatno će pokušati da vam nametne svoje stavove, što vas može dodatno opteretiti. Posle 7. januara, kada Venera ulazi u astrološko polje tajni, neko koga ste nedavno upoznali može da postane predmet vaših maštanja.

Zdravlje Izbegavajte ljutu i začinjenu hranu.

VODOLIJA

Posao Početkom Nove godine vaš vladalac Uran, planeta preokreta i više sile, kreće direktnim hodom, donoseći vam brojna iznenađenja. Posle 5. januara možete da se nadate susretima sa potencijalnim poslovnim partnerima, zahvaljujući kojima ćete uspeti da dogovorite dugoročnu, isplativu saradnju. U vreme prve Mesečeve četvrti, 14. januara, novac vam pristiže preko poslova sa strancima iz zemalja nemačkog jezičkog područja. Krajem perioda izbegavajte rizične finansijske transakcije.

Ljubav U vreme pomračenja Sunca, vladaoca astrološke kuće partnerskih odnosa, oko 6. januara, možete da upoznate osobu od koje vas deli veća razlika u godinama. U isto vreme i Merkur, vladalac kuće ljubavi, ulazi u znak Jarca, zbog čega ćete se naći u iskušenju da uđete u tajnu ili paralelnu vezu sa nekim čijem ćete šarmu teško odoleti. Posle 7. januara, na putu ili predavanju, udvaraće vam se osoba koja često putuje, zbog posla.

Zdravlje Čuvajte se oštrih predmeta.

RIBE

Posao Pod uticajem vašeg vladaoca Neptuna, planete kreativnosti i umetničkog nadahnuća, u svaki deo svog života pa i u posao unosite mnogo strasti i emocija. Posle 7. januara, kada Venera, simbol novca, ulazi u znak Strelca, očekuju vas novi poslovni izazovi. Veće su šanse da uspostavite saradnju sa strancima iz skandinavskih zemalja, koja će rezultirati i povoljnijom situacijom na finansijskom planu. U vreme prve Mesečeve četvrti, 14. januara, bićete uspešni, ako se bavite zanimanjem koje podrazumeva uniformu.

Ljubav Vašim znakom upravlja i Jupiter, planeta koja pored srećnih okolnosti, simbolizuje i ekspanziju, zbog čega njegovi aspekti, u drugoj polovini perioda, mogu da dovedu i do uvećanja vaših problema na emotivnom planu. Budući da ste veliki idealista u ljubavi, često dopuštate da se stvari dešavaju mimo vaše volje, što može biti slučaj u vreme delimičnog pomračenja Sunca, oko 6. januara.

Zdravlje Podložnost povredama u kući.

#Horoskop

#Mesec

#planete

'