AKTUELNO

Na protestu protiv HDZ-a u Zagrebu, policija je kod jednog učesnika pronašla dva molotovljeva koktela i ručnu bombu.

Kako saznaje Jutarnji list, pronađena je bomba veličine dlana koja je sastavljena od određenih količina eksploziva i bila napunjena ekserima.

Prema nezvaničnim informacijama, osumnjičena je maloletna osoba rođena 2005. godine, od ranije poznata kao sledbenik Marka Franciskovića. Policija ga je privela i odvela na ispitivanje.
Podsetimo, protest protiv HDZ-a u Zagrebu, koji je započeo danas, prerastao je u napad na novinare svih redakcija. Najgnusnija poruka upućena je tragično preminulom novinaru Indeksa, Splićaninu Vladimiru Matijaniću i novinarki HRT-a Maji Sever, koja je pokušavala da mirno komunicira sa učesnicom protesta koja je vikala na nju.

Na Trgu žrtava fašizma, gde se nalazi sedište HDZ-a, počeo je protest pod nazivom „Dajemo vam otkaz“ na kojem demonstranti traže ostavku vlade, raspisivanje privremenih izbora i referendum o izborni zakon.

Oko fontane na Trgu žrtava fašizma okupilo se nekoliko hiljada demonstranata koji su nosili transparente sa porukama „Vlast dolazi iz naroda i pripada narodu“, „Opet si ukrao Inu“, „Raseljena mladost je tvoj uspeh“ i „Visoke cene energije su veštački stvorene“.

U jednom trenutku učesnici protesta počeli su da uzvikuju homofobične i antivakserske poruke.

„Osuđujemo i ne prihvatamo programe koji seksualizuju decu u školama i vrtićima. Oni zbunjuju decu i podstiču ih u školi da misle da nisu rod sa kojim su rođeni. Ohrabruju ih da promene pol. Hoćemo li to dozvoliti", pitao je jedan od govornika.