AKTUELNO

Mesec dana nakon zatvaranja konkursa, juče su u svečanoj sali Skupštine grada Beograda dodeljene nagrade “Heroji Beograda” za 40 najboljih među najboljima.

Proglašenje pandemije virusa Kovid-19 donelo je teška vremena u celom svetu – upravo u tim vremenima mogu se videti sve mane jednog društva, ali se češće među svima nama mogu videti pojedinici koji vraćaju veru u bolje sutra. U čast tih pojedinaca, Goran Vesić ispred grada Beograda i vlasnik TV Pink Željko Mitrović pokrenuli su akciju “Heroji Beograda”, koja je ukazala upravo na njih -  sve te ljude među nama koji su pokazali humanost i solidarnost u vreme epidemije koronavirusa.

Foto: RTV Pink/Jelena Simonović

Mesec dana nakon zatvaranja konkursa, juče su u svečanoj sali Skupštine grada Beograda dodeljene nagrade “Heroji Beograda” za 40 najboljih među najboljima. Od na hiljade nominovanih, Komisija koju je formirao gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, donela je odluku o pobednicima. Predsednik Komisije epidemiolog dr Predrag Kon, zamenik predsednika Komisije novinar Mladen Mijatović i članovi Komisije diplomirani japanolog Ljiljana Marković, glumac Svetislav Bule Goncić i poznati srpski košarkaš Vladimir Štimac, nisu imali pred sobom nimalo lak zadatak. Od svih koji su dali svoj doprinos u kriznim vremenima, Komisija je odabrala njih 40 kojima je danas uručena statua Pobednika, kao i vredna novčana nagrada. Fond za nagradu iznosio je 10.000.000 dinara, od kojih je polovinu dao Grad Beograd, a drugu polovinu TV Pink i Željko Mitrović. 

Foto: RTV Pink/Jelena Simonović

Pre proglašenja dobitnika nagrade “Heroji Beograda”, prisutnima u svečanoj sali Skupštine grada Beograda obratili su se Goran Vesić, dr Predrag Kon i Željko Mitrović, koji je za heroje imao i savet.

Broj heroja je ogroman, u ja sam rekao Goranu da ne želim da budem deo Komisije i da učestvujem u izboru, zato što sam znao da će to biti najteži deo posla. Želim da se obratim vama, dobitnicima. Vi danas dobijate neko priznanje, nagradu, i bićete spremni na veliki broj čestitki, ali morate se spremiti i na još jednu stvar: na licemerje i mržnju onih koji su prespavali vanredno stanje. Nadam se da će vaš primer potisnuti tu osobinu ljudi. To samo treba da vas podstakne a nastavite da pomažete, budete solidarni i hrabri. Čestitam vam svima, nadam se da smo napravili dobar izbor. A ja se nadam da ćemo sledeće godine imati boljih povoda da dodelimo nagradu “Heroj Beograda” – rekao je Željko.

Foto: RTV Pink/Jelena Simonović

Foto: RTV Pink/Jelena Simonović

Foto: RTV Pink/Jelena Simonović

Pobednici, koji su poneli titulu “Heroja Beograda”, prema odluci petočlane Komisije su: Goran Stevanović, Zulfer Bahtijari, Biljana Bojić, Marko Panić, Miljana Vasić, Srđan  Sanja Melentijević, Darko Glavaš, Dragana Maksimović, Ljiljana Šarčević, Ružica Dimić, Jovana Obrenović, Dejan Burčul, Miloš Belegišanin i Ana Stamenković, kojima je nagradu uručio dr Predrag Kon. Vlasnik “Pink International Company” Željko Mitrović uručio je nagradu “Heroji Beograda” Igoru Novakoviću, Nataši Bogunović, Svetlani Urošević, Nenadu Lazukiću, Marku Kostovu, Jovani Leposavić, Nataši Damjanović Nikolić, Ankici Nikolić, Jovanu Petkoviću, Velimiru Grbiću, Saši Manasijeviću, Maji Milojević i Goranu Miloševiću. Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić uručio je nagradu “Heroji Beograda” Aleksandru Jovanoviću, Filipu Volšeku, Slobodanu Stankoviću, Milošu Dašiću, Dragici Pavlović, Savi Kolundžiću, Mihajlu Stošoviću, Dragani Belojević, Branislavu Radojeviću, Milošu Bendiću, Stefanu Stevanoviću, a pravna lica koja su dobila nagradu su KBC “Dr Dragiša Mišović” kao i “Narodna banka Srbije”. U dogovoru sa guvernerkom “NBS” Jorgovankom Tabaković, novčana nagrada će biti prosleđena u humanitarne svrhe.

Foto: RTV Pink/Jelena Simonović

Foto: RTV Pink/Jelena Simonović

Grad Beograd i TV Pink se zahvaljuju svim nominovanima zbog humanosti koju su pokazali, a svim dobitnicima čestita na ovom značajnom priznanju, u nadi da ce se sledece godine nagrade “Heroji Beograda” dodeljivati nekim boljim povodom. 

Autor: M.Đ.

#COVID-19

#Doktor Predrag Kon

#Goran Vesić

#Grad Beograd

#Heroji Beogarda

#Heroji grada

#Mladen Mijatović

#RTV Pink

#Televizija Pink

#heroji

#heroji Beograda

#korona virus

#koronavirus

#Željko Mitrović