AKTUELNO

Objekat površine 1.300 metara kvadratnih, opremljen je potrebnom medicinskom opremom i može da primi 60 pacijenata.

U ovim teškim vremenima zbog pandemije virusa Covid-19, možemo da vidimo mane našeg društva, ali i ljude koji vraćaju veru u bolje sutra. Inspirisan takvim pojedincima, Grad Beograd je, od početka vanrednog stanja u Srbiji zbog epidemije korona virusa, pokrenuo akciju “Heroji Beograda”, u okviru koje građani mogu da na mejl heroji@pink.rs prijave nekoga iz svoje okoline ko je pokazao visok stepen empatije i odgovornosti prema drugim građanima. Inicijator brojnih humanitarnih akcija, Željko Mitrović se sa TV Pink pridružioovoj akciji – koliko Grad Beograd bude izdvojio za fond nagrade, toliko će sredstava izdvojiti i ružučasta televizija. Svakog dana najgledanija komercijalna televizija, u okviru jutarnjeg programa “Novo jutro” i drugih informativnih emisija, emituje priče o nominovanima za nagradu “Heroji Beograda”.

Jedan od njih je Dejan Burčul, direktor i vlasnik firme "Termomont“

Foto: TV Pink Printscreen/S.P.

Preduzeće “Termomont” sa partnerima, izgradilo je kovid bolnicu na prostoru nekadašnjeg urušenog magacina u okviru Vojnomedicinskog centra “Karaburma”.

Ideja obično dolazi iz mozga, a ova je došla iz srca i iz duše. Našoj zemlji je bio potreban smeštajni kapacitet, a mi smo znali kako da napravimo bolnicu i krenuli smo da radimo. Na ovom mestu bio je stari objekat koji je služio kao magacin. Bio je poluurušen, sa lošim krovom bez dobrih instalacija i onda smo uradili sve sem zidova. Za tri, četiri dana smo ga ogolili, stavili novi krov, fasadu, sve instalacije unutra i završili posle 15 dana. – rekao je Dejan.

Foto: TV Pink Printscreen/S.P.

Nas je zanimalo koliko je ovaj poduhvat jedinstven u Srbiji i regionu.

Nisam siguran da je iko objekat probao da uradi na ovaj način. Sve smo radili što bi trebalo da se uradi za rok koji je između 75 i 90 dana u nekim normalnim okolnostima, a mi smo uradili za 14 i po dana. Pri tom smo imali problem sa snadbevanjem, jer se nalazimo u sred vanrednog stanja i sve je bilo otežano, ali smo uspeli. – objašnjava Dejan.

Foto: TV Pink Printscreen/S.P.

“Termomont” i partneri uložili su 37 miliona dinara u izgradnju bolnice. Objekat je površine 1.300 metara kvadratnih, opremljen je potrebnom medicinskom opremom i može da primi 60 pacijenata.

Objekat je rađen da bi bio trajan. Barem narednoh 30 godina, uz normalno održavanje, biće funkcionalan na način koji bude odgovarao Ministarstvu odbrane. – dodao je Dejan.

Foto: TV Pink Printscreen/S.P.

Foto: TV Pink Printscreen/S.P.

Postavlja se pitanje, s obzirom da je dejan građevinac, kako je zadovoljan učinkom.

Jako sam zadovoljan. Posebno sam zadovoljan ljudima i motivacijom koju su pokazali. Za tih 14 dana nismo imali ni jedan problem na gradilištu. Dvesta ljudi je svakog dana bilo u dve smene. Radili su bukvalno bez prekida. Jako sam ponosan na ono što smo uspeli da uradimo. – zaključio je Dejan.

Foto: TV Pink Printscreen/S.P.

Foto: TV Pink Printscreen/S.P.

Foto: TV Pink Printscreen/S.P.

Foto: TV Pink Printscreen/S.P.

Zbog toga što je u vanrednim okolnostima na usluzi građanima i državi, Dejan je nominovan za nagradu “Heroji Beograda”, koju dodeljuju Grad Beograd i TV Pink. Ukoliko i vi znate nekog heroja iz svoje okoline, prijavite ga na mejl heroji@pink.rs.

View this post on Instagram

Preduzeće “Termomont” sa partnerima izgradila je Covid bolnicu na prostoru nekadanjeg oronulog, urušenog magacina u okviru Vojno-medicinskog centra Karaburma. Inicijator je bio direktor ovog preduzeća, Dejan Burčul. - Ideja dođe iz mozga, a ova je došla iz duše I srca. Jednostavno, našoj zemlji je bio potreban smeštajni kapacitet, mi znamo da napravimo bolnicu i krenuli smo u posao. Iskoristili smo samo zidove, sve ostalo smo iz početka radili – krov, fasadu, instalacije – i sve to za 15 dana – rekao je Dejan. Zbog ovog nesebičnog i humanog dela, i stavljanja interesa države i građana na prvo mesto, Dejan je ispred svoje firme nominovan za nagradu “Heroji Beograda”, koju dodeljuju Grad Beograd i TV Pink. Ovo je njegova priča. #herojibeograda #heroji #gradbeograd #rtvpink #tvpink #pinktelevizija

A post shared by TV PINK (@rtvpink) on

Autor: S.P.

#DEJAN BURČUL

#Karaburma

#Termomont

#heroj

#heroji

#heroji Beograda

<
'