AKTUELNO

Dragica radi kao kasirka na benzinskoj pumpi i posao je nastavila da savesno obavlja uprkos pandemiji.

Otkako je u Srbiji proglašeno vanredno stanje zbog epidemije virusa Covid-19, kod naših građana može jasno da se vidi jedinstvo, solidarnost i empatija. Inspirisan time, Goran Vesić Grad Beograd odlučio je da pokrene akciju „Heroji Beograda“, koja nagrađuje pojedince koji su pokazali humanost u ovim teškim vremenima za sve nas. Akciji se pridružio i Željko Mitrović i TV Pink, a svakodnevno gledaoci imaju priliku da se upoznaju sa svim onim herojima koji su dobrobit svojih sugrađana stavili ispred svoje. Svi imaju priliku da prijave heroje iz svoje okoline na mejl heroji@pink.rs, a deset najistaknutijih dobiće statuu Pobednika, kao i vrednu novčanu nagradu. Prvu polovinu novca za nagradu izdvojiće Grad Beograd, a drugu polovinu TV Pink.

Foto: TV Pink Printscreen/S.P.

Dragica Pavlović šest godina radi kao kasirka na benzinskoj pumpi. Svoj posao nastavila je da obavlja za vreme pandemije, uprkos strahu koji je imala od korona virusa.

Od početka vanrednog stanja nismo imali bitnije promene. Sve je išlo normalnim tokom. Imala sam strah na početku. Prvi dan kada sam došla u dnevnu smenu bilo je jako teško. Sačekala me je kompletna zaštitna oprema – maske, rukavice, sredstva za dezinfekciju. Tada sam shvatila da je stvar jako ozbiljna, ali sam tu zbog drugih ljudi. Morala sam sa sobom da raščistim da sam tu zbog njih. Oni su navikli da me vide sa osmehom, šalom i nekim našim pričama pa sam se trudila da na meni ne vide promenu. Mogu da kažem da sam uspela u tome. – rekla je Dragica.

Foto: TV Pink Printscreen/S.P.

Da je Dragica hrabra, da se trudi da i u ovoj situaciji učini da se drugi bolje osećaju primetili su i kupci.

Na moje oduševljenje, njihove reakcije su bile da se ne plašim, da sam i dalje nasmejana, da sam ja i dalje ja. Nisu verovali da je to moguće. Jedan gospodin mi je čak rekao da ga je sada sramota što se on plaši. – dodala je Dragica.

Foto: TV Pink Printscreen/S.P.

Osim što nema strah, Dragici nije teško ni da radi.

Nije mi teško da radim. Stvarno mi nije teško. Bilo je tu umora, straha, napetosti, nervoze, ali prolazi i proći će. Mi ćemo opet biti tu i oni će opet biti tu. – nastavlja Dragica.

Foto: TV Pink Printscreen/S.P.

Postavilo se logično pitanje – da li Dragica sebe vidi kao heroja?

Svi smo mi heroji. Svi koji su u toku vanrednog stanja bili u prvim redovima. Prvenstveno doktori, medicinske sestre, vatrogasci – sve su to heroji. Sebe ne vidim kao heroja, ali mi je dovoljno samo to što sam bila tu za te ljude. Ne moram da budem heroj. Bila sam tu kada je bilo potrebno i to je sasvim dovoljno. – zaključuje Dragica.

Iako Dragica sebe ne vidi kao heroja, mi je vidimo. Ona je naš heroj jer je bila istrajna i uporna. Uprkos strahu od epidemije bila je tu za druge.

Foto: TV Pink Printscreen/S.P.

Zbog svoje požrtvovanosti u ovim teškim vremenima, Dragica je zaslužila nominaciju za nagradu “Heroji Beograda”, koju dodeljuju Grad Beograd i TV Pink. Ukoliko i vi imate nekog u svojoj okolini ko je pokazao humanost tokom vanrenog stanja, prijavite ga za nagradu “Heroji Beograda” na mejl heroji@pink.rs.

View this post on Instagram

Dragica Pavlović šest godina radi kao kasirka na benzinskoj pumpi, a svoj posao nastavila je da obavlja za vreme pandemije, uprkos strahu koji je imala od koronavirusa. - Od početka proglašenja vanrednog stanja, nismo imali bitnije promene, znači sve je teklo normalnim tokom. Iskreno da vam kažem, imala sam strah, u početku. Prvi dan nakon toga, kada sam došla u dnevnu smenu, bilo je mnogo teško jer me je sačekala kompletna zaštitna oprema: maske, rukavice, sredstva za dezinfekciju ruku. Tada sam, u stvari, shvatila da je stvar veoma ozbiljna, ali da sam tu zbog drugih ljudi I prosto morala sam sa sobom u glavi da raščistim, da je to zbog njih. Navikli su da me vide sa osmehom na licu, i nisam htela da dozvolim da vide promenu. I mogu da vam kažem da sam uspela u tome – rekla je Dragica. Zbog toga što je zarad ostalih građana uspela da savlada sopstveni strah, Dragica je zasluženo nominovana za nagradu “Heroji Beograda”, koju dodeljuju Grad Beograd i TV Pink. Ovo je njena priča. #herojibeograda #heroji #gradbeograd #rtvpink #tvpink #pinktelevizija

A post shared by TV PINK (@rtvpink) on

Autor: S.P.

#Benzinska pumpa

#DRAGICA PAVLOVIĆ

#heroj

#heroji

#heroji Beograda

#kasirka

<
'