AKTUELNO

Iako strah od epidemije postoji, to nije razlog koji će ih sprečiti da nastave da budu humani i pomognu našim najstarijim građanima.

Nakon što je čitav svet, pogođen epidemijom Convid-19, među nama su se javili pojedinci koji se svojim čovekoljubljem, brigom i empatijom izdvajaju od drugih. Inspirisan njihovim delima, Goran Vesić je ispred Grada Beograda pokrenuo akciju “Heroji Beograda” i na taj način dao prilku svim sugrađanima da prijave ljude iz svoje okoline koji su pokazali visoki stepen humanosti u vreme vanrednog stanja. Akciji se pridružio se i vlasnik ružičaste televizije, Željko Mitrović, a kada se vanredno stanje završi, deset heroja biće nagrađeno statuom pobednika, ali i vrednom novčanom nagradom. Koliko sredstava  Grad Beograd izdvoji za fond nagrade, toliko će izdvojiti i TV Pink. Na najgledanijoj komercijalnoj televiziji, svakog dana se u jutarnjem programu “Novo jutro”, kao i ostalim informativnim emisijama, emituje se prilog o nominovanima za nagradu “Heroji Beograda”.

Foto: TV Pink Printscreen/S.P.

Kupovina, pakovanje i nošenje na vrata namirnica starijim od 65 godina – tako izgleda dan Žarka Lazića, čoveka čije ime već duži vremenski period svi znamo po humanosti, kao i njegove ekipe “Kuća od srca”.

Onog momenta kada je serijal “Kuća od srca” stao sa snimanjem zbog vanredne situacije, odlučili smo da napravimo korak dalje i da najpotrebnije namirnice za naše najstarije građane sami kupimo i napravimo pakete u kojima ima dosta toga što je potrebno – u to su se uverili svi koji su ih dobili, a njihovo je samo da budu disciplinovani i da ostanu na svojoj kućnoj adresi.” – rekao je Žarko.

Foto: TV Pink Printscreen/S.P.

Na sve moguće načine, Žarko i ekipa dolazili su do onih kojima je pomoć najpotrebnija.

Mi smo preko Centra za socijalni rad i preko Ministarstva apelovali i zvali bake i deke, molili ih da ostanu na svojim kućnim adresama, dolazili kod njih, uručivali im pakete. Obilazili smo sve opštine na teritoriji Beograda. Niko nema prednost i samo oni koji su stariji od 65 godina dobijaju pakete.” - naglasio je Žarko

Foto: TV Pink Printscreen/S.P.

Zbog ovog humanog dela, reakcije penzionera nisu nimalo izostale. Mogao se videti čitav dijapazon emocija – od suza do smeha!

Bilo je svega. Bilo je suza, bilo je emocija, bilo je smeha. Uglavnom su jako disciplinovani i ja sam jako ponosan na njih i ovim putem bih ih sve pozdravio. Penzioneri slušaju instrukcije, uplašeni su za svoj život, ali još malo i gotovo. Pobedićemo.” – dodaje Žarko u pozitivnom duhu.

Foto: TV Pink Printscreen/S.P.

Žarku i ekipi posebno je drago što su u mogućnosti da pomognu najstarijima. 

Ovo nije ništa za nas. Mi pravimo kuće iz temelja. Kao neko ko je sagradio 29 kuća, naravno da mi ovo nikako nije teško. Ponosan sam što mi kao serijal “Kuća od srca” i “Shadows Production” možemo da obezbedimo pakete za najstarije sugrađane. Radili smo, trudili smo se i zaradili. Sada pokazujemo da i nekom drugom možemo da pomognemo, a ne da mislimo samo na sebe.” – zaključio je čovek koji je i ovog puta pokazao kako izgleda humanost na delu.

Foto: TV Pink Printscreen/S.P.

Strah od epidemije, Žarko kaže da postoji, ali to nije razlog koji će ih sprečiti danastave da budu humani i pomognu našim najstarijim građanima.

Foto: TV Pink Printscreen/S.P.

Zbog svoh nesebičnog angažovanja, koje mu inače nije strano, Žarko Lazić je nominovan za nagradu “Heroji Beogarda” koju dodeljuju Grad Beograd i TV Pink.Ukoliko znate nekog ko je takođe pokazao visok stepen odgovornosti i humanosti, prijavite ga za nagradu “Heroji Beograda” na mejl heroji@pink.rs. 

Autor: S.P.

#Kuća od srca

#Shadow Production

#heroj

#heroji

#heroji Beograda

#Žarko Lazić

<
'