AKTUELNO

Ulica je njihovo radno mesto. Oni ulažu trud u ovim teškim vremenima kako bi se saobraćaj nesmetano odvijao.

U ovim teškim vremenima zbog pandemije virusa Covid-19, možemo da vidimo mane našeg društva, ali i ljude koji vraćaju veru u bolje sutra. Inspirisan takvim pojedincima, Grad Beograd je, od početka vanrednog stanja u Srbiji zbog epidemije koronavirusa, pokrenuo akciju “Heroji Beograda”, u okviru koje građani mogu da na mejl heroji@pink.rs prijave nekoga iz svoje okoline ko je pokazao visok stepen empatije i odgovornosti prema drugim građanima.

Inicijator brojnih humanitarnih akcija, Željko Mitrović se sa TV Pink pridružio ovoj akciji – koliko Grad Beograd bude izdvojio za fond nagrade, toliko će sredstava izdvojiti i ružučasta televizija.

Svakog dana najgledanija komercijalna televizija, u okviru jutarnjeg programa “Novo jutro” i drugih informativnih emisija, emituje priče o nominovanima za nagradu “Heroji Beograda”.

Ne nose svi heroji plašt. Naše heroje prepoznaćemo po maskama i rukavicama, kao i po predanom i posvećenom radu. Među njima su i radnici “Beogard puta” na čelu sa Ljubišom Vukadinovićem.

Ulica je njihovo radno mesto, saniraju rupe na putu i održavaju kolovoz kako bi se saobraćaj nesmetano odvijao.

Foto: TV Pink Printscreen/S.P.

"Beograd put” radi i u ovim teškim trenucima iako nam je deo radnika odsutan što zbog starosti, što zbog hroničnih bolesti. Važno nam je da sačuvamo svoje radnike, ali nam je takođe važno da ulice budu funkcionalne za građane nakon svega – kaže Ljubiša.

Manji broj vozila na ulicama tokom vanrednog stanja za radnike “Beograd puta” ima svojih prednosti.

Sada je manji intenzitet saobraćaja, tako da stižemo da uradimo neke stvari koje u normalnim okolnostima ne bi ili ne bi baš tako kvalitetno izveli – dodaje Ljubiša.

Foto: TV Pink Printscreen/S.P.

Na posao su, kaže Ljubiša, navikli i ne pada im teško što rade i tokom vanrednog stanja.

Navikli smo na posao. Možda je sada čak i lakše zbog smanjenog intenziteta saobraćaja. Nije nam teško i život ne sme da stane – “Beograd put” je uvek tu za svoje sugrađane - zaključuje ovaj nesebičan čovek.

Foto: TV Pink Printscreen/S.P.

A mi smo tu uvek za naše heroje. Da prepoznamo i nagradimo njihov trud i rad, kao i brigu o drugima u ovim, za sve nas, teškim vremenima.

Foto: TV Pink Printscreen/S.P.

Zbog toga što i u vanrednim okolnostima obavlja požrtvovano svoj posao, kako bi građane dočekale sređene ulice, Ljubiša je nominovan za nagradu “Heroji Beograda”, koju dodeljuju Grad Beograd i TV Pink. Ukoliko i vi znate nekog heroja iz svoje okoline, prijavite ga na mejl heroji@pink.rs.

View this post on Instagram

Nemaju svi heroji plašt – ovi naši nose rukavice, maske, i rade svoj posao najbolje što mogu. Među njima su i radnici JKP “Beograd put” na čelu sa Ljubišom Vukadinovićem, a njihovo radno mesto je ulica. Saniraju rupe i održavaju kolovoz kako bi se saobraćaj neometano odvijao. - “Beograd put” i u ovim teškim trenucima radi, iako nam je deo radnika odsutan, što zbog godina, što zbog hroničnih bolesti jer nam je važno da sačuvamo svoje radnike. Ali svejedno, koristimo situaciju da ove ulice dovedemo u red, i izađemo u susret građanima kada se ovo završi – rekao je Ljubiša. Zbog toga što i u vanrednim okolnostima obavlja svoj posao, kako bi građane dočekale sređene ulice, Ljubiša je nominovan za nagradu “Heroji Beograda”, koju dodeljuju Grad Beograd i TV Pink. Ovo je njegova priča. #herojibeograda #heroji #gradbeograd #rtvpink #tvpink #pinktelevizija

A post shared by RTV PINK (@rtvpink) on

Autor: S.P.

#Beograd put

#LJUBIŠA VUKADINOVIĆ

#heroj

#heroji Beograda

#ulice

<
'