AKTUELNO

Maja je nominovana za nagradu "Heroji Beograda".

Otkako je u Srbiji proglašeno vanredno stanje zbog epidemije virusa Covid-19, kod građana Srbije može jasno da se vidi jedinstvo, solidarnost i empatija. Zbog svih onih u našem društvu koji su pokazali visoki stepen brige za ostale sugrađane, Goran Vesić i Grad Beograd odlučio je da pokrene akciju „Heroji Beograda“, koja nagrađuje one koji su pokazali humanost u ovim teškim trenucima. Akciji se odmah pridružio i Željko Mitrović i TV Pink, a svakodnevno gledaoci imaju priliku da se upoznaju sa svim onim herojima koji su dobrobit svojih sugrađana stavili ispred svoje. Svi vi imate priliku da prijavite heroje iz vaše okoline na mejl heroji@pink.rs , a deset najboljih će na kraju dobiti statuu Pobednika i novčanu nagradu.

Jedna od nominovanih za nagradu „Heroji Beograda“ je i Maja, koja je zaposlena u jednoj prodavnici u Kotežu. Maja razume koliko je trenutno teško penzionerima u izolaciji i da ne mogu u kupovinu. U svom okruženju ima nekoliko njih koji su sami, a nemaju nikog ko bi ih snabdevao. Zato je odlučila da im ona svakog dana pre i posle radnog vremena donosi sve potrebne namirnice.

Kad je počela epidemija, oni su se mnogo uplašili, dolazili su u radnju i pitali me za više namirnica da im se obezbedi. Za sve sam im izašla u susret, nabavljam robu iz našeg centralnog magacina da bi manje bilo gužve zbog drugih potrošača, dala sam im moj broj telefona. Oni me lepo okrenu, tako je bilo na početku, ja odem od kapije do kapije da skupim papiriće ko mi spremi, dođem u radnju i odradim svoj deo posla do 15 časova i kad krenem kući počnem da im raznosim – rekla je Maja.

Foto: TV Pink Printscreen

Zabrana ograničenog kretanja nije bila jedini razlog zbog kog se Maja odlučila na ovaj gest. Veliki broj građana, a posebno penzioneri su od početka vanrednog stanja počeli su da prave zalihe namirnica, a Maja nastoji da im objasni da robe ima i da za tim nema potrebe.

Gomilaju stvari, a ja im onda objašjavam da to ne rade, da ću da im donosim svaki dan po pet limuna, a ne dve kile, po dva pakovanja makarona, a ne pet ili deset kesa. Isto tak je za brašno bio haos – kaže Maja.

Foto: TV Pink Printscreen

Nije joj teško da ustane ranije, a ni da ode kasnije sa posla kako bi svima donela potrebne namirnice.

Volim da pomažem drugima, a mislim da su penzioneri zaslužili da im se pomogne. Dajem sve od sebe, pored svog posla, zovem ih da pitam da li im nešto treba. Kad krenem kući, odmorim malo, dezinfikujem sve, opet ih pozovem da ih pitam da li je u redu sve što sam im donela – rekla je Maja.

Foto: TV Pink Printscreen

Vrata Majine prodavnice otvorena su i onim danom kada je penzionerima dozvoljeno da odu u nabavku, pa je to, kako kaže, još jedan razlog njenog zadovoljstva. 

Foto: TV Pink Printscreen

Zbog svog nesebičnog gesta u ovim teškim vremenima, Maja je zaslužila nominaciju za nagradu “Heroji Beograda”, koju dodeljuju Grad Beograd i TV Pink. Ukoliko i vi imate nekog u svojoj okolini ko je pokazao humanost tokom vanrenog stanja, prijavite ga za nagradu “Heroji Beograda” na mejl heroji@pink.rs .

Foto: TV Pink Printscreen

View this post on Instagram

Maja iz Koteža razume koliko je trenutno teško penzionerima u izolaciji I da ne mogu u kupovinu. U svom okruženju ima nekoliko njih koji su sami, a nemaju nikog ko bi ih snabdevao. Zato je odlučila da im ona svakog dana pre i posle radnog vremena donosi sve potrebne namirnice. - Kad je počela epidemija, oni su se mnogo uplašili, dolazili su u radnju i pitali me za više namirnica da im se obezbedi. Za sve sam im izašla u susret, nabavljam robu iz našeg centralnog magacina da bi manje bilo gužve zbog drugih potrošača, dala sam im moj broj telefona. Oni me lepo okrenu, tako je bilo na početku, ja odem od kapije do kapije da skupim papiriće ko mi spremi, dođem u radnju i odradim svoj deo posla do 15 časova i kad krenem kući počnem da im raznosim. Volim da pomažem drugima, a mislim da su penzioneri zaslužili da im se pomogne – rekla je Maja. Zbog ovog nesebičnog gesta, Maja je zaslužila nominaciju za nagradu “Heroji Beograda”, koju dodeljuju Grad Beograd i TV Pink. Ovo je njena priča. #herojibeograda #heroji #gradbeograd #rtvpink #tvpink #pinktelevizija

A post shared by RTV PINK (@rtvpink) on

Autor: M.Đ.

#Goran Vesić

#Grad Beograd

#Televizija Pink

#heroji Beograda

#Željko Mitrović

<
'