AKTUELNO

Brojni gejming analitičari, uglavnom iz Japana (ali i iz Rusije), dobili su priliku da isprobaju Sony PlayStation 5.

Sony je novinarima omogućio i da se oprobaju u nekim igrama koje će izaći kao PS5 ekskluzive, što je iznedrilo gomilu gejmpleja, kao i neke tehničke detalje koje do sada nismo znali.

Ono što je pozitivno obradovalo mnoge je tiho hlađenje, koje se ne čuje čak i tokom pokretanja zahtevnijih igara. Podsećamo, PS5 je takvog izgleda i veličine upravo zbog hlađenja.

Sa druge strane otkriveno je da neće celih 825GB prostora na SSD-u biti dostupno igračima. Umesto 825GB, igračima će na raspolaganju biti dostupno oko 664GB prostora za smeštanje igara, dok je ostatak rezervisan za sistem.

Fotografija se pojavila na forumu ResetEra, i još uvek nemamo zvaničnu potvrdu za ovu informaciju, ali kada se uzme u obzir to da igre zauzimaju sve više prostora, 665GB prostora je zabrinjavajuće malo, prenosi play.co.rs.

Već znamo da će Spider-Man: Miles Morales uzeti 105 GB prostora, Demon’s Souls Remake oko 60GB, što je naznaka da će igrači morati da igre dosta često reinstaliraju.

PS5 izlazi u novembru sa cenom od 500 dolara za standardno izdanje, i 400 dolara za digitalno, a ako je verovati ovim informacijama biće potrebno uložiti još novca za proširenje prostora.

#PS5

#Sony Playstation

#prostor