AKTUELNO

Kraj prošle nedelje obeležio je istorijski potez kompanije Soni, koja je nakon dugog niza nećkanja i glasina odlučila da Horizon Zero Dawn donese pred PC publiku putem Steam i Epic Games Store platformi.

Prirodno, Steam kao daleko popularnije "prodajno mesto" za video-igre najbolji je pokazatelj prodaje neke igre za PC, i u ovom slučaju za Horizon Zero Dawn. Najnovija lista koju Valve objavljuje krajem nedelje za najbolje prodavane igre ubraja i Horizon Zero Dawn, ali na iznenađenje mnogih, ne na prvom mestu.

Umesto Horizon Zero Dawn, prve velike Playstation ekskluzive na Steamu, prvo mesto zauzela je igra Fall Guys: Ultimate Knockout, MMO hibrid koji pred igrače stavlja niz šašavih izazova.

Lista je bazirana na osnovu zarade igre, ne po broju kupaca, čime je uspeh za Fall Guys još veći u odnosu na HZD, pošto se prodaje za 20 dolara umesto 50. Fall Guys pored cene ima i prednost u tome što se pojavio pre Horizon, tako da Playstation ekskluziva ove nedelje ima šansu da se opravda, prenosi play.co.rs.

Foto: Pixabay.com

Kada kažemo prva Playstation ekskluziva, tu pre svega mislimo na first-party ekskluzive, razvijane od strane studija koji se nalaze u direktnom vlasništvu kompanije Sony, kao što je i sam Guerrilla Games.

Za sada, fanovi imaju podeljena mišljenja na Steamu, pre svega iz tehničkih razloga, pošto se mnogi žale na loše performanse i na jakom hardveru, konstantno pucanje i niz sličnih problema.

Naravno, ovo ne znači da Horizon Zero Dawn nije uspešan PC port, pošto se ipak radi o dosta popularnoj Playstation igri, sa dobrom pričom, zanimljivim gejmplej elementima, uz solidan dodatak grafičkih osveženja, samo je izgleda potrebno posvetiti još pažnje.

#Sony Playstation

#novitet