AKTUELNO

Generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić izjavio je da junak pobede protiv Liverpula Milan Pavkov ima ugovor do 2020. godine i da će najmanje do tada nositi crveno-beli dres.

Terzić je za agenciju Anadolija otkrio da ga Pavkov podseća na Husrefa Musemića i da je posle Liverpula imao ozbiljan razgovor sa njim kako bi ostao sa obe noge na zemlji.

- Strah me je da će slava i popularnost previše da ga opterete. On je dobar i skroman momak, potiče iz radničke porodice, pravi je sportista i ne bi smeo da izgubi kompas. Tek su mu 24 godine, pred njim je blistava karijera i nadam se da će nastaviti normalno da se razvija - rekao je Terzić.

Foto: Tanjug/Dragan Stanković

On je demantovao glasine da Pavkovu ističe ugovor po završetku ove sezone.

- On ima čvrst ugovor do 2020. godine i sigurno je da bar još jednu sezonu ostaje na Marakani. Kao što je sigurno da ćemo po isteku tog ugovora sesti i razgovarati o produžetku saradnje.

Sa dva vrhunska gola protiv Liverpula, Pavkov je podsetio na fantastičnu partiju Nikole Žigića, koji je pre 13 godina na sličan način doprineo senzacionalnoj pobedi Zvezde u Ligi UEFA protiv Rome.

- Mene više podseća na Musemića. Zvezda je kroz istoriju izgradila prepoznatljiv stil igre koji podrazumeva prodore po krilima i centaršuteve ka nekom klasičnom napadaču u šesnaestercu. Svi se protiv Zvezde zatvore, igraju u niskom bloku i bunker se najlakše razbija visokim loptama sa boka. Fudbalski sam sazrevao u doba kada je Husref Musemić žario i palio na terenima širom Jugoslavije. On je moj tip savršene "devetke" i drago mi je da smo sa Pavkovom dobili novog Musemića u Zvezdinom dresu - rekao je Terzić.

#Crvena Zvezda

#Zvezdan Terzić

'