AKTUELNO

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Liverpul u drugom spektaklu u Beogradu ovosezonske Lige šampiona.

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su večeras u Beogradu Liverpul sa 2:0, u utakmici četvrtog kola Grupe C u Ligi šampiona i ostvarili prvu pobedu u tom takmičenju.

Golove za Zvezdu postigao je Milan Pavkov, u 22. i 29. minutu.

Zvezda je i dalje poslednja na tabeli, ali sada ima četiri boda u četiri utakmice, koliko ima i Pari Sen Žermen, koji večeras igra na gostovanju protiv Napolija. Prvi je Liverpul sa šest bodova, a Napoli ima pet bodova, ali uz meč manje.

U petom kolu, 28. novembra, Zvezda će igrati na gostovanju protiv Napolija, a Liverpul će igrati u Parizu protiv Pari Sen Žermena.

Foto: Tanjug

Šef stručnog štaba crveno-belih, Vladan Milojević opredelio se za sledećih 11: Borjan, Stojković, Savić, Degenek, Rodić, Jovančić, Krstičić, Srnić, Marin, Ben, Pavkov.

Liverpul će igrati u sastavu: Alison, Aleksandar-Arnold, Van Dajk, Robertson, Matip, Milner, Lalana, Vajndalum, Mane, Salah, Staridž.

Uoči ovog duela, Liverpul ima šest, Napoli pet, Pari Sen Žermen četiri, a Zvezda jedan bod. Meč u Napulju, između Napolija i gostiju iz Pariza počeće u 21 čas.

UŽIVO:

Drugo poluvreme:

KRAAAJ! ISTORIJSKA POBEDA CRVENE ZVEZDE!

83' - Slobodan udarac za liverpul izveo Miler, nista od gola za Liverpul.

81' - Salah imao šansu za Liverpul, brani Borjan

74' - KAKVA ŠANSA! Gobelić nije uspeo da skrene loptu ka golu, ostaje 2:0

64' - Nova izmena, Čaušić ide na teren umesto Marina.

63' - Mohamed Salah je probao direktno iz kornera da zatrese mrežu Zvezde, naravno da nije uspeo.

Foto: Tanjug

58' - Prinudna izmena u Zvezdi: povredio se Stojković, pa mora da izađe iz igre, a umesto njega na teren će Gobeljić.

56' - PREČKA! Robertson je centrirao, lopta je zakačila Bena, u visokom luku krenula ka golu Zvezde i pogodila prečku sa gornje strane.

Foto: Tanjug

53' - Potpuna ofanziva Liverpula u drugom delu, igra se sve vreme na polovini crveno-belih.

49' - Obrana je jedva blokirala šut koji je uputio Lalana. Nije oklevao i odmah je pucao malo izvan šesnaesterca čim je dobio loptu od saigrača.

49' - Mane je pucao iz blizine nakon centaršuta, međutim, jedan od obrambenih igrača mu je blokirao šut.

Foto: Tanjug

46' - Evo izmene na poluvremenu. Izašao je Aleksander-Arnold, a ući će Gomez.

Prvo poluvreme:

45' - Degenek na pravom mestu, otklanja opasnost ispred gola Zvezde.

33' - Pritisak Liverpula, Lalana je šutirao glavom u padu, a Stojković je stomakom skrenuo loptu u korner.

30' - Volej Salaha sa ivice šesnaesterca, lopta je otišla daleko od gola.

29' - GOOOOLLLL! KAKAV GOL MILANA PAVKOVA! Projektil sa više od 20 metara pogodio je same rašlje gola Liverpula!

28' - Sjajan potez Rodića, skinuo je Lalani loptu s noge na sedam-osam metara od gola Zvezde, taman kada se igrač Liverpula spremao na udarac.

27' - Marin je zavrnuo loptu iz kornera, ali ju je prejako udario i završila je u autu.

26' - Filip Stojković je dobro centrirao u šesnaesterac, ali je jedan od braniča to pratio i odneo loptu. Glavni sudija pokazuje na korner zastavicu, Crvena zvezda će izvesti korner.

23' - Rezultat je promenjen – 1:0. Marko Marin šalje fantastičnu loptu u kazneni prostor iz kornera i Milan Pavkov je taj koji najviše skače i glavom šalje loptu nisko kraj leve stative.

22' - Topovski udarac Bena! Raspalio je napadač crveno-belih sa 20 metara, Alison je morao dobro da se ispruži da bi odbranio!

20' - Staridž u velikoj prilici! Kakva je ovo šansa bila! Staridž je bio u šesnaestercu, primio odličan pas i pucao, ali je obrambeni klizećim startom blokirao šut. Lopta je izašla napolje. Liverpul će izvesti korner.

15' - ŠANSAAA! Vujadin Savić je imao odličnu priliku posle odbitka iz kornera. Šutirao je iz okreta sa desetak metara, lopta je otišla preko prečke.

13' - Opasan Zvezdin napad, Marin je probao da pošalje loptu za Srnića iza leđa Liverpulove odbrane, ali je reagovao Matip.

Foto: Tanjug

12' - Centrirao je Salah ka Staridžu, lopta je bila previsoka, na nju je potom natrčao Aleksander-Arnold i poslao je visoko preko gola.

9' - Prva prilika za Zvezdu! Marko Marin je sve sam uradio po levoj strani, zalomio je u sredinu, šutirao, ali po sredini gola, što je Alison lako odbranio.

8' - Prvi udarac gostiju. Mane je dobio dubinsku loptu, odigrao povratnu za Milnera, ali je to bio dosta loš pas, pa je udarac Milnera završio visoko preko gola.

6' - Marin je dobio žuti karton nakon što je oborio protivnika.

Foto: Tanjug

3' - Dobar centaršut u šesnaesterac je poslao Filip Stojković, ali ga je presjekla protivnička obrana. Nenad Krstičić je snažno opalio s ruba šesnaesterca, ali je lopta otišla desno od gola.

1' - Počela je utakmica!

#Crvena Zvezda

#Liverpul

#Utakmica

'