AKTUELNO

Trener fudbalera Partizana Zoran Mirković izjavio je danas pred meč 7. kola Superlige Srbije protiv Bačke da utakmica dolazi u posle ispadanja iz Evrope i da će to predstavljati dodatan pritsak.

- Utakmica dolazi posle poraza i ispadanja iz Evrope od Bešiktaša i sigurno da neće biti lako, to će biti dodatan pritisak. Ali kako god da se igrači osećaju moraće da svoje stanje poboljšaju do sutrašnje utakmice, i fizičko i moralno - rekao je Mirković na konferenciji za medije u SC Partizan-Teleoptik.

Trener crno-belih je istakao da protiv Bačke sigurno neće biti lako, ali da njegova ekipa nema pravo na kiks.

- U zaostatku smo za vrhom tabele i svaku utakmicu moramo da idemo na pobedu. Bačka je jedna dobra ekipa, organizovana i sigurno nećemo imati lak zadatak. Gledali smo u pripremi za sutrašnju utakmicu i njihov meč sa Vojvodinom, nisu imali podređenu ulogu u toj utakmici - kazao je Mirković.

On je dodao da je Bačka odlično izbalansirana ekipa, koja hoće da igra i ima ozbiljne pojedince, kao i da ne misli da će igrati bunker na sutrašnjoj utakmici. Kada je reč o rotacijama za sutrašnji sastav Mirković je rekao da će sigurno biti dve izmene.

- Izmena će biti, zbog broja stranaca, jer možemo da nastupimo samo sa četvoricom, tako da automatski dvojice neće biti. A ovo drugo gledaću da manje rotiram - dodao je šef struke crno-belih.

Za Marka Jankovića je rekao da će biti van stroja zbog povrede, dok za Aleksandra Šćekića još ne zna da li će biti u kombinaciji za sutrašnji sastav zbog nezgodne posekotine na glavi. Mirković se složio sa generalnim direktorm Partizana Milošem Vazurom, koji je rekao da će se Partizan okrenuti mladim igračima.

- Mi imamo grupu interesantnih mladih igrača i mislim da bi to trebao da bude neki pravac za budućnost. Opet, mamo i taj usud da se borimo sa ekonomskim stvarima da se borimo za tako nešto, gleda se interes kluba. Ipak neka sredstva moraju da se obezbede dal na ovaj ili neki drugi nacin, mora se naći neki balans u tome - zaključio je Mirković.

Utakmica 7. kola Superlige Srbije Partizan - Bačka igra se sutra od 21 sat na stadionu u Humskoj.

#FK Partizan

'