AKTUELNO

Trener fudbalera Partizana Zoran Mirković izjavio je posle eliminacije svog tima od Bešiktaša u plej-ofu za Ligu Evrope da je nedopustivo da se u tako velikoj utakmici primaju laki golovi.

Partizan je, nakon beogradskih 1:1, u Istanbulu izgubio od Bešiktaša 3:0 i ostao bez plasmana u Ligu Evrope.

- Izgubili smo od jačeg protivnika i u revanšu bolje ekipe. Ovo je bila isuviše velika utakmica da se primaju ovako neozbiljni golovi, dva čak iz prekida. Nakon toga više nije bilo povratka, ovo je naša realnost u ovom momentu. Moramo mnogo da radimo, situacija je teška, ostaju nam sada prvenstvo i Kup - rekao je sinoć Mirković na konferenciji za medije posle meča.

On je čestitao ekipi Bešiktaša na prolazu i fer borbi, i dodao da svojim igračima najviše zamera odsustvo koncentracije.

- To su komplikovane, istovremeno i jednostavne situacije. Nedopustivo je da se tako primaju golovi, bez ikakvog otpora. Moramo da preuzmemo više odgovornosti u momentima kada imamo višak prostora. Meni, u stvari, nama, neke stvari diktira i stanje tima, pojedini igrači nisu spremni za celu utakmicu. Pričamo o rovitima, tek izašlim iz povrede. Dakle ponovo bih isto uradio - kazao je šef struke crno-belih.

Mirković nije hteo da izdvaja bilo kog svog igrača, kao i da je Aleksandra Šćekića izveo jer je crnogorski reprezentativac to tražio zbog udarca u glavu, a Svetozara Markovića zbog taktičkih razloga.

- Imali smo minus i želeli smo da igramo malo i hazarderski - zaključio je Mirković.

#FC Partizan

#Zoran Mirković

'