AKTUELNO

Novi trener fudbalera Partizana Zoran Mirković izjavio je danas da je poziv stigao iznenada, ali da je veoma svestan obaveza i zahteva velikog kluba i poručio da je najvažnije da ekipa izađe iz psihološke apatije.

- Poziv je usledio iznenada, poslednje dve godine sam radio u reprezentaciji Crne Gore. Četvrti put se vraćam u Partizan i vrlo dobro znam obaveze i zahteve. Ekipa je zapala u jednu vrstu apatije, tako da ne dolazim u idealnom momentu, ali se sve može popraviti. Vreme nam nije saveznik, ali ekipa treba da se podigne i izađe iz grča. Glavni cilj je da se poradi na psihološkom planu - rekao je Mirković na promociji u SC Teleoptik.

Njegovo interesovanje za ekipu do sada je bilo bazirano na Crnogorcima Nebojši Kosoviću i Marku Jankoviću, ali uvideo je već i druge probleme.

- Ekipa poseduje kvalitet, pričali smo o pojedincima, ali detalje ne bih iznosio u javnost. Imam dovoljno informacija o igračkom kadru - dodao je novi trener crno-belih. Kada je reč o Ljubiši Tumbakoviću, Mirković je rekao da je on njegov veliki prijatelj i mentor.

- Tumbaković je moj veliki prijatelj. On je bio moj i fudbalski i trenerski mentor, podrzao me je u odluci da treba da prhvatim ponudu Partizana. Žao mi je što smo završili saradnju, ali želim im sve najbolje - zaključio je Mirković. Sportski direktor Partizana Ivica iIliev nije krio zadovoljstvo izborom novog trenera.

Foto: Beta

- Pre 27 godina sam ga gledao u dresu Partizana, a sada imam čast da sa njim sarađujem. U poslednjih godinu-dve sam se o njemu intezivno informisao. Vrlo brzo smo se dogovorili, pre par dana smo krenuli u realizaciju ove priče. Trenutak kada smo se čuli bio je dovoljan da postignemo dogovor. Imamo želju da rastemo i stvaramo, a Bata je projekat za duži period. Verujem da ćemo napraviti velika dela - dodao je Iliev.

Stručni štab činiće Gordan Petrić, Žarko Lazetić, Strahinja Pandurović, Miša Filipović, Nemanja Jovšić i Aleksandar Tomić. Mirković je na klupi Partizana nasledio Miroslava Đukića sa kojim je juče sporazumno raskinut ugovor.

#FK Partizan

'