AKTUELNO

Trener fudbalera Partizana Miroslav Đukić rekao je da priželjkuje pobedu bez primljenog gola protiv litvanskog Trakaija u prvom meču 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

- Trakai je ozbiljna ekipa, ali je u progresiji i ima dosta problema. Učinićemo sve da na našem terenu napravimo dobar rezultat. Treba biti spreman u glavi i ne očekivati da će biti lako - rekao je Đukić na konferenciji za medije na stadionu Partizana.

Za pozitivan rezultat naveo je trijumf uz netaknutu mrežu Vladimira Stojkovića.

- Svi želimo da pobedom izbrišemo neočekivan poraz u Surdulici, koji nas je poljuljao. Verujem da je ekipa spremna da se "prešalta" i trijumfom vrati na pravi kolosek - rekao je Đukić i priznao da mnogi sumnjaju u Partizan posle poraza od Radnika, ali da u klubu nema sumnji.

U sastavu zbog povreda neće biti Ognjena Ožegovića, Nemanje Nikolića i Zorana Tošića.

- Ožegović je osetio smetnje, doktor je predložio da odmori od potresa mozga u Surdulici. I Nikolić je van stroja, Tošić takođe, ali verujem u ostale momke.

Đukić se nije složio na konstataciju novinara da je "floskula da danas svi igraju fudbal".

- To je realnost, ne floskula. Pomerile su se granice, nema više loših ekipa. To što mi nismo čuli za neke timove ne znači da ne igraju ozbiljan fudbal. Moramo sa 100 odsto da shvatimo svakog rivala.

Fudbaler Partizana Danilo Pantić očekuje defanzivnu postavku Trakaija.

- Daćemo sve od sebe da ostvarimo pobedu. Verovatno nas čeka zatvorena odbrana, pretiće iz kontri i moramo da budemo spremni na to. Videli ste i da je Crvena zvezda juče na vreme otvorila Litvance, da nije sigurno bi bilo problema - naveo je on.

Prva utakmica 2. kola Lige Evrope između Partizana i Trakaija igra se sutra od 20.30 na stadionu u Humskoj.

#FK Partizan

#Miroslav Đukić

'