AKTUELNO

Fudbaleri Real Madrida pobedili su večeras posle preokreta u Minhenu domaći Bajern sa 2:1, u prvoj polufinalnoj utakmici Lige šampiona.

Bajern je poveo u 28. minutu golom Džošue Kimiha, a izjednačio je Marselo u 44. minutu. Real je pobedio golom Marka Asensija u 57. minutu.

Na početku utakmice, u petom minutu, povredio se igrač Bajerna Arjen Roben, a umesto njega na teren je ušao Tijago Alkantara. Ekipe su u nastavku pokušavale da naprave ozbiljniju priliku, a to je pošlo za rukom Bajernu u 27. minutu kada je poveo.

Hames Rodriges je krenuo u kontranapad i dodao loptu do Kimiha, on je neometan dugo vukao, pogledao gde je golman Kejlor Navas i poslao loptu u mrežu. Nemački tim je posle toga držao loptu, dobru šansu prvo je propustio Mats Humels, posle kornera Roberta Levandovskog, a zatim i Tomas Miler, koji je pokušao iz voleja u 42. minutu, a Serhio Ramos uspeo da blokira šut.

Dva minuta kasnije Real je izjednačio, iako pre toga gotovo da nije imao pravu šansu. Kombinovali su igrači Reala, lopta je došla do Marsela koji je sa ivice šesnaesterca snažno iz voleja poslao u mrežu.

Foto: Tanjug

Bajern je mogao da povede u nadoknadi vremena, kada je Levandovski glavom zahvatio loptu, ali je golman Reala uspeo da odbrani.

U uvodnim minutima drugog poluvremena Frank Riberi predvodio je napade Bajerna, ali nemački tim nije uspeo da ugrozi Navasa. To je iskoristio Real i u 57. minutu poveo golom Asensija, koji je posle greške jednog igrača Bajerna i dodavanja sa Lukasom Vasekesom zatresao mrežu.

Foto: Tanjug

U 71. minutu poništen je gol do tada neprimetnog Kristijana Ronalda, pošto je Portugalac igrao rukom. Posle toga Bajern je pritiskao protivnika, ali su šanse propustili Riberi i Miler. Sa druge strane golman domaćih odbranio je šut Karima Benzeme.

Real je posle toga smirio igru, sve do 88. minuta kada je Levandovski bio u dobroj šansi, ali je poljski napadač iz izgledne prilike šutirao pored gola, pa njegova ekipa odlazi na revanš sa golom zaostatka.

Revanš utakmica igra se 1. maja od 20.45 na stadionu "Santjago Bernabeu" u Madridu.

#Bajern Minhen

#FK Real Madrid

'