AKTUELNO

Fudbaleri Srbije savladali su Švajcarsku u Leskovcu rezultatom 2:0 u utakmici 3. kola Lige nacija.

Strelci su bili Elvedi autogolom u nadoknadi prvog poluvremena i Mitrović nakon majstorije u 61. minutu.

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

Švajcarci su u još gorem položaju, pošto su bez osvojenog boda nakon dve odigrane utakmice.

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

Grad: Leskovac

Stadion: Dubočica

Kapacitet: 8.136

Sudija: Simone Soza (Italija)

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

SRBIJA (3-4-2-1): Rajković - Eraković, Milenković, Pavlović - Nedeljković, Grujić, N. Maksimović, Birmančević - Samardžić, Lukić - Mitrović.

Trener: Dragan Stojković

ŠVAJCARSKA (3-4-3): Kobel - Vidmer, Akandži, Rodrigez - Elvedi, Fojler, Džaka, Ebišer - Amduni, Embolo, Endoje.

Trener: Murat Jakin

Kartoni: Vidmer 23, Elvedi 44.

UŽIVO

DRUGO POLUVREME:

84. minut - Upravo je Simić sada pogrešio i faulirao Garsiju. Na svu sreću, prekršaj je načinjen na ivici šesnaesterca. Žuti karton za igrača Milana.

81. minut - Kakav potez Simića. Probao je Garsija protiv fudbalera Milana i brzo shvatio o kakvom fudbaleru je reč.

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

Foto: EPA ImagesNemanja Maksimović79. minut - Dobar udarac Džake. Poznato je koliko razoran udarac ima fudbaler Bajera iz Leverkuzena. Odlično reaguje Rajković.

78. minut - Ponovo je Rajković na visini zadatka. Probao je Garsija loptom po zemlji da pronađe Emboloa u 16 metara Srbije.

76. minut - Opasno je ponovo pred golom Srbije nakon petog kornera. Nezgodno se odbila lopta, ali je Rajković uspeo da stigne do nje pre napadača gostiju.

74. minut - Mitrović i Nedeljković napuštaju teren, a umesto njih zaigraće Jan Karlo Simić i mladi Andrija Maksimović.

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

72. minut - BRANI RAJKOVIĆ! Slabo je pucao Embolo, a Rajković je maestralno odreagovao. Nema golaaa!

71. minut - Penal za Švajcarce! Nespretna reakcija naše odbrane i odličan prodor Endoja. Nedeljković je ispružio ruku i skrivio kazneni udarac.

69. minut - Prekinuta je kombinacija Ebišera i Amdunija. Teško Švajcarci prave šansu i uopšte dolaze do lopte.

66. minut - Kakva šansa! Šta je uspeo da odbrani Kobel, verovatno ni on ne zna. Probao je Birmančević, ali je sjajno postavljen čuvar mreže gostiju.

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

Foto: StarsportphotoBirmančević65. minut - Švajcarci su u konopcima. Ne uspevaju da povežu više od dva dodavanja i "orlovi" u ovim trenucima vladaju terenom "Dubočice".

61. minut - Jao, Mitreee! Kakva majstorija napadača Srbije i kakva golčina najboljeg strelca u istoriji naše reprezentacije!

59. minut - Išla je lopta na Amdunija, ali nije imao nikakvu šansu pored Milenkovića. Štoper Notingema je čisto oduzeo loptu protivniku.

57. minut - Minijature Strahinje Pavlovića! Proturio je Rideru loptu kroz noge, a onda pokušao, poput vrhunskih golgetera da savlada Kobela. Ipak, udarac je otišao preko prečke.

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

Foto: EPA ImagesMajstor - Strahinja Pavlović55. minut - Kako čuvaju kazneni prostor Milenković i Pavlović. Nikakvu šansu nemaju Embolo i ostali pred golom "orlova".

54. minut - Uf, dobro je! Uspeli su Švajcarci da zatresu našu mrežu, ali je Endoj bio u nedozvoljenoj poziciji posle asistencije Džake.

53. minut - Kao što je najavljeno, Zdjelar ulazi na mesto povređenog Lukića.

52. minut - Konkretniji su Švajcarci u ovim trenucima, svesni da nemaju mnogo vremena. Nažalost, Saša Lukić i dalje ima problema sa ramenom i sva je prilika da će napustiti igru.

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

49. minut - Nezgodno je pao Lukić i žali se na bolove u desnom ramenu. Problem je za "orlove" ukoliko igrač Fulama napusti igru. Zagreva se Saša Zdjelar ukoliko Lukić ne bude mogao da nastavi.

46. minut - Uprkos prednosti, selektor Stojković je uveo Luku Jovića u igru. Odmah je napadač Milana napravio šansu, ali je jako loše reagovao u duelu 1 na 1 sa golmanom Kobelom.

PRVO POLUVREME:

Sjajan završetak prvog dela i Srbija odlazi na odmor sa golom prednosti.

45+1. minut - Autogol! Samardžić je centrirao, a lopta je pogodila Elvedija, koji je malopre zaradio žuti karton.

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

44. minut - Požuteo je i Elvedi! Ponovo probleme pravi Birmančević svojom brzinom i lucidnošću. Dobro je centrirao Samardžić, intervenisao Embolo.

43. minut - Probao je Birmančević da pronađe Mitrovića u 16 metara Švajcarske. Na visini zadatka su Vidmer i Akandži.

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

41. minut - Prekidom dominacije gostiju u posedu značajno smo otežali organizaciju njihovih napada. Nedeljković se odlično nosi sa opasnim Endojem po levoj strani.

39. minut - Stameno deluje odbrana Švajcarske i ne pravi greške. Napravili su "orlovi" pritisak i osvojili veći deo terena.

37. minut - Nespretno reaguje Kobel i umalo stvara ogromnu šansu za naše fudbalere. Probao je Strahinja Pavlović, a njegov udarac izblokirao je Vidmer.

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

34. minut - Prekršaj na sredini terena i lopta za naše fudbalere. Samardžić izaziva mnogo pažnje štopera Švajcarske koji mu ne dozvoljavaju mnogo vremena sa loptom.

31. minut - Loša lopta Rajkovića nije stigla do Nedeljkovića. Umirila se igra nakon nešto boljeg perioda naših momaka.

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

27. minut - Proigrala je Srbija, sve deluje mnogo bolje u igri naših. Sada je i Samardžić uspeo da probije po desnoj strani i napravi posao odbrani "sajdžija".

25. minut - Opasno je pred golom Kobela bilo. Mitrović je pokušao da ugrozi gol gostiju, ali se lopta nesrećno odbila.

23. minut - Sjajan prodor Birmančevića i žuti karton za Vidmera! Defanzivac Švajcarske nije mogao da isparira fudbaleru Sparte u brzini.

21. minut - Borba za posed na stadionu "Dubočica". Lopta je i dalje u nogama gostiju, ali ne stvaraju konkretne šanse.

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

18. minut - Endoj stvara dosta problema zajedno sa Rodrigezom. Ohrabrujuće deluje defanziva Srbije predvođena Pavlovićem i Milenkovićem.

17. minut - Uspeo je Birmančević da se oslobodi čuvara i uputi udarac ka golu. Dobro je pozicioniran Kobel, ali ovo je veliki pomak u našoj igri.

16. minut - Uspevamo, barem na trenutke, da oduzmemo loptu gostima, ali nedostaje organizacija napada i pretnja po gol Kobela.

14. minut - Oseća se nezadovoljstvo navijača dok gledaju naše reprezentativce saterane u sopstveni kazneni prostor.

11. minut - Uh, ovo je bilo blizu. Centaršut Rodrigeza je bio jako blzu Emboloa i Endojea, ali nisu napadači uspeli da je zahvate.

10. minut - Napokon smo stigli do lopte. Pavlović je osvojio i odmah povukao napred.

8. minut - Po levoj strani konstantno Rodrigez stvara prednost. Dobro kontrolišu kazneni prostor naši defanzivci, ali nemamo priliku za napad.

5. minut - Opasno napreduju gosti. Izborili su korner nakon sjajne kombinacije u našem kaznenom prostoru. Na svu sreću, dobro reaguje Milenković i otklanja opasnost.

4. minut - Sjajna atmosfera na tribinama i složna pesma navijača.

3. minut - Uspeli su "orlovi" da zaprete. Nedeljković je lepo istrčao i dobio loptu, ali njegov centaršut nije stigao do Lukića.

2. minut - Vladaju posedom Švajcarci. Očigledno je želja trenera Jakina da ne dozvoli Srbiji ranu agresivnost.

1. minut - Prvi napad na susretu pripao je Švajcarcima. Sporo napreduju gosti i iz defanzivne linije organizuju svoj posed.

PRE MEČA

20.42 - Izašli su fudbaleri na teren i sada nas očekuje intoniranje državnih himni.

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

20.40 - Selektor se osvrnuo i na novonastalo rivalstvo sa ekipom Švajcarske.

- Namestilo se to rivalstvo. Mnogo je važno da obratite pažnju na sve detalje. Analiza je urađena, na nama je bilo da igrače upoznamo sa protivnikom, njegovim dobrim i lošim stranama. Što se naše strane tiče, uradili smo sve u analazi. Ali utakmica je živa stvar, nikad ne znaš šta može da se desi - objasnio je rođeni Nišlija.

20.35 - Pre meča progovorio je i selektor Dragan Stojković Piksi.

- Ne osećam tenziju, potpuno sam miran. Uradili smo sve što je bilo potrebno za ovakvu utakmicu, momci su spremni, niko se ne žali na povredu. Važna je utakmica za nas, ali i za Švajcarsku - rekao je Piksi.

20.27 - I Švajcaraca.

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

20.25 - Izašli su i "orlovi" na teren i počeli sa zagrevanjem.

20.20 - Potpuno očekivano, Granit Džaka dočekan je salvom zvižduka sa tribina.

20.14 Kada je reč o sastavu "sajdžija" Murat Jakin se opredelio za ovaj tim: Kobel - Vidmer, Akandži, Rodrigez - Elvedi, Fojler, Džaka, Ebišer - Amduni, Embolo, Endoje.

20.05 Poznati su i sastavi za večerašnji okršaj. Selektor "orlova" Dragan Stojković Piksi odlučio je da na teren pošalje sledećih 11: Rajković - Eraković, Milenković, Pavlović - Nedeljković, Grujić, N. Maksimović, Birmančević - Samardžić, Lukić - Mitrović.

Na klupi za rezerve ostali su: Jovanović, Ilić, Zdjelar, Jović, Ćirković, Simić, Zukić, Ivanović, Joveljić, Čumić, Maksimović.

19.55 - S obzirom da je reč o meču visokog rizika, pojačane su policijske snage ispred i oko stadiona "Dubočica".

Autor: Snežana Milovanov