AKTUELNO

Fudbaleri Benfike deklasirali su Atletiko rezultatom 4:0, Aston Vila je pobedila Bajern 1:0, a istim rezultatom je i Lil savladao branioca titule Real u mečevima drugog kola Lige šampiona.

U reprizi finala Kupa šampiona iz 1982. godine Aston Vila je istim rezultatom kao tad u Roterdamu pobedila Bajern. Prvak Evrope iz 1982. godine je do pobede nad Bavarcima stigao golom rezerviste Džona Durana u 79. minutu. Na golu Aston Vile briljirao je Emilijano Martinez. Bajern je imao 11 kornera, Aston Vila jedan, gosti su imali 17 šuteva, domaćin pet, ali su bodovi ostali u Birmingemu. Kosta Nedeljković je meč gledao sa klupe Aston Vile.

Lil je pobedio Real golom Džonatana Dejvida sa penala u 45+3. minutu. Madriđani nisu uspeli da savladaju večeras odličnog golmana Lila Lukasa Ševalijea.

Benfika je deklasirala Atletiko i tako zadržala maksimalan učinak posle dva kola. Redom su za "orlove" golove davali Kerem Akturoglu u 13. minutu, Anhel di Marija u 52. iz penala, Aleksandar bah u 75. i Orhan Kokču u 84. iz penala.

Liverpul je na krilima Mohameda Salaha, asistenta Aleksisu Mek Alisteru u 11 i strelcu u 75. minutu savladao Bolonju i tako ostvario i drugu pobedu na startu Lige šampiona.

Foto: Tanjug AP/Frank Augstein (STR)

Rezulati danas igranih mečeva drugog kola Lige šampiona: Lil - Real 1:0, Aston Vila - Bajern 1:0, Lajpcig - Juventus, Benfika - Atletiko 4:0, Liverpul - Bolonja 2:0, Dinamo Zagreb - Monako 2:2, Šturm - Klub Briž 0:2, Đirona - Fejenord 2:3, Šahtjor - Atalanta 0:3.

Tabela: Borusija Dortmund, Brest, Benfika, Bajer Leverkuzen, Liverpul Aston Vila i Juventus po 6 bodova, Mančester Siti, Inter, Sparta, Atalanta, Sporting, Arsenal, Monako po četiri, Bajern, Barselona, Real, Lil, PSŽ, Seltik, Briž, Fejenord, Atletiko po tri, PSV, Štutgart, Bolonja, Šahtjor i Dinamo po jedan, Đirona, Šturm, Milan, Crvena zvezda, Salcburg, Slovan i Jang Bojs.

Mečevi trećeg kola igraće se 22. i 23. oktobra. Derbi mečeve igraće španski i nemački klubovi. Real će u reprizi prošlosezonskog finala dočekati Borusiju iz Dortmunda, dok će Barselona ugostiti Bajern.

Autor: Marija Radić