AKTUELNO

Ono što su najavili dan pre utakmice, fudbaleri kijevskog Dinama su donekle ispoštovali na startu duela protiv Partizana - barem kada je u pitanju kapiten domaćeg tima Vitalij Bijailski!

Naime, Bijalski je napravio sramoran potez na centru terena kada, prilikom zvaničnog pozdrava sudija i kapitena timova kod bacanja novčića, nije pružio ruku Svetozaru Markoviću.

Bijalski je na taj način ispoštovao sve ono što je njegov trener Oleksandr Šovkovski govorio na konnferenciji za medije, kada je čitao ratno saopštenje i poručio da on i njegovi igrači neće učestvovati ni u kakvim "zajedničkim akcijama" sa Partizanom zbog toga što su crno-beli igrali na "Bratskom Kupu" u Moskvi.


Opet, s druge strane, igrači Dinama su nešto ranije ipak pružili ruke fudbalerima Partizana prilikom onog uvodnog pozdrava. Ko zna, možda je Bijalski na ovaj način samo želeo da skrene pažnju znajući da su kamere fokusirane uglavnom na to bacanje novčića.

Podsetimo, u pitanju je prva utakmica 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona, a pobednik ovog dvomeča igraće protiv Rendžersa u narednoj rundi.

Autor: Dubravka Bošković