AKTUELNO

Fudbaleri Partizana savladali su Napredak rezultatom 1:0 (0:0) u prvom kolu Superlige Srbije! Strelac jedinog pogotka bio je Mateus Saldanja u 93. minutu meča.

Počeo je Partizan silovito, a napadali su iz sve snage. Šćekić je pogodio prečku u 4. minutu, zatim je Kalulu imao sjuajnu priliku, ali je Savić ostao nesavladan.

Uvodnih 15 minuta je tim Aleksandra Stanojevića pritiskao, ali nikako nisu imali završni pas.

Mladi Trifunović je u 28. minutu dobio fenomenalnu loptu od Arijage, ali se bonus Partizana obrukao jer nije primio loptu na pravi način.

Napredak je polkušavao uglavnom glavom, ali je sjajni Jovanović na golu bio standardno siguran. Drugi deo prvog poluvremena je doneo mirniju igru, a do kraja nismo videli praktično ništa.

Menjao je Stanojević na poluvremenu, Nikolić i Zahid su ušli na teren, dok su se Šćekić i Goh preselili na klupu.

Napredak je imao fantastičnu priliku u 52. minutu, Bastajić je prelepo šutirao u gornji desni ugao Jovanovića, ali je čuver mreže Partizana fantastičnom paradom spasao svoj tim.

Partizan je delovao bezopasno u ovim trenucima meča, a evidentno je nedostajao kreativac koji bi napravio završni pas.

Miloš Toševski je oštro startovao na Đurđevića na sredini terena, a sudija Simović mu je pokazao direktan crveni karton. Srećom mladi defanzivac Partizana nije bio povređen.

Na teren je ušao i Bibras Natho, ali ni njegovo prisustvo nije pomagalo crno-belima. Pored igrača više nisu uspevali fudbaleri Partizana da probiju bedem organizovanih Kruševljana!

Zahid je u 85. minutu imao odličnu priliku, ali je šutirao preko golča Savića sa šest metara. Velika prilika za Partizan u 92. minutu, Saldanja je sve uradio, ubacio loptu pred gol Savića, ali nije bilo nikoga da samo postavi nogu i sprovede loptu u mrežu.

Saldanja je u 93. minutu uspeo da savlada Savića i donese veliku radost svom timu. Najbolje se snašao u kaznenom prostoru i još jednom po ko zna koji put spasao svoj tim i doneo mu tri boda.

Nije ovo bilo sjajno veče za crno-bele, ali se na kraju računa samo pobeda.

Autor: Dubravka Bošković