AKTUELNO

Dragan Stojković Piksi ostaje selektor fudbalske reprezentacije, barem zasad, pošto njegova sudbina na klupi "orlova" neće biti tema sastanka Odbora za hitna pitanja FSS u ponedeljak.

Kako piše Sportski Žurnal, članovi neće raspravljati o učinku reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu, ali ni poverenju Piksiju. Navodno, od ukupno 15 tačaka dnevnog reda, na sednici Odbora njih 13 će biti posvećene donošenju odluka o sistemu takmičenja i nadležnim organima, utvrđivanju propozicija za prvenstvo Prve lige, baraže, propozicije i odluke o Kupu Srbije i nagradama. Preostala dva tiču se rešavanja sporova FSS i usvajanja liste sudija, pomoćnih sudija i kontrolora Superlige i Prve lige Srbije.

Selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi u petak će podneti izveštaj Izvršnom odboru Fudbalskog saveza Srbije, što će biti ključna tačka dnevnog reda. Dragan Stojković trenutno je u Parizu, a u Beograd stiže uoči pomenute sednice Izvršnog odbora. Glavna tačka biće izveštaj selektora nakon neuspeha na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Podsetimo, Srbija je eliminisana nakon grupne faze takmičenja na EVRO2024 u konkurenciji Engleske, Danske i Slovenije. "Orlovi" su na tri meča osvojili dva boda (remiji sa Danskom i Slovenijom, poraz od Engleza), postigli samo jedan gol i bili jedna od najlošijih selekcija na kontinentalnom šampionatu.

Autor: Jovana Nerić