AKTUELNO

Reprezentacija Srbije došla je pred svršen čin kada je u pitanju prolaz u osminu finala Evropskog prvenstva. Meč sa Danskom, u utorak od 21 sat na Alijanc areni, u poslednjem kolu grupne faze odrediće sudbinu Orlova. Pobeda ih sigurno vodi u nokaut fazu, ali postoji šansa da i remi bude dovoljan.

Pošto je kompletirana druga runda na EURO 2024. situacija je dosta jasnija.U slučaju pobede nad Dancima, Srbija sa drugog mesta grupe C ide u osminu finala, gde je čeka domaćin Nemačka. Pod uslovom da Elf ostane lider u svojoj grupi A, za šta je potrebno samo da ne izgubi od Švajcarske.

Saša Milovanović direktor ''Srpskog telegrafa'' kaže za Jutro sa dušom kod voditeljke Jovane Jeremić da igrači Srbije na Evropskom prvenstvu deluju raštimovano.

- Kada krenete da kritikujete, odmah vas napadaju, ali to je činjenica. Ja sam išao na obe utakmice, podržavam ih, ali... Ono što su Srbi priredili na utakmici protiv Slovenije je fascinantno, bilo je preko 30.000 navijača. I kada je pao taj gol koji nas je održao u životu, videlo se koliko nam fali fudbalske radosti - dodao je potom.

Decenije nam prolaze u beznađu, gde su stalno neki skandali, dodao je potom Milovanović.

Foto: TV Pink Printscreen

- Nisam stručnjak, ali kao da ti ljudi nemaju te zadatke. Kao da je neko rekao "Evo momci, igrajte, cepajte". Navijački ne gubim nadu, ali fudbalski da. Vidimo procente, naše šanse su 3 odsto - naveo je Milovanović.

Vladimir Gavrilović Gavra, veliki poznavalac i ljubitelj fudbala ističe da Srbija kao nacija uvek očekuje previše od reprezentacije.

- Naše mesto je sredina, ili niži nivo evropskog fudbala. Nas demantuju, pokazuju nam gde je mesto. Selektor je pokupio sve što imamo od znanja po Evropi. Ja taktički to ne bih dirao, možda 10 odsto gore dole. Nedostaje nam kvaliteta i dobrog rada u fudbalu - rekao je Gavra.

To je lokalni problem, gde se nikako ne osvešćujemo, navodi Gavra.

Foto: TV Pink Printscreen

- Kvalitet mora da se sažme u bolji kvalitet fudbala, da se poveća znanje u fudbalu, mi nemamo sponzora, naš jedini sponzor je MTS, ali to nije organski sponzor, nastao u sinergiji fudbala i kompanije - rekao je potom.

Novinar Nenad Čokovan i nekadašnji fudbaler komentarisao je takođe igru naših reprezentativaca.

- Prvi problem je to što se u mlađim kategorijama ne radi kako treba. Guraju se deca, forsiraju, a talenti ispaštaju - kaže Čokovan.

Autor: Dubravka Bošković