AKTUELNO

Fudbaleri Partizana danas su konačno prekinuli užasan niz od šest utakmica bez pobeda.

Vezali su crno-beli pet uzastopnih poraza, potom su u prošlom kolu remizirali sa Napretkom a danas su pred svojim navijačima pobedili Mladost iz Lučana rezultatom 3:0.

Prvo veće uzbuđenje viđeno je na samom startu meča u Humskoj ulici. Igrao se peti minut kada je Parni valjak povre preko Mateuša Saldanje, ali je taj gol poništen zbog ofsajda, i to nakon intervencije iz VAR sobe.

A u 30. minutu viđena je scena koja je zaledila sve u Humskoj ulici. Natho je tada uputio centaršut, a u nameri da izbiju loptu sudarili su se golman Samčović i štoper Joksimović.

Nesrećni fudbaleri su krvavi završili na terenu, a zbog povrede nisu mogli da nastave meč pa je trener Mladosti Nermin Useni napravio dvostruku izmenu.

Umesto Samčovića i Joksimovića šansu su dobili Stamenković i Žunić.

Foto: Beta/Marko Metlas

Inicijativa Partizana krunisana je u 41. minutu kada su domaći fudbaleri uspeli da probiju bedem gostiju i stignu do vođstva! Posle sjajne akcije Parnog valjka, mrežu gostujućeg tima zatresao je Bibras Natho! VAR je intervenisao zbog mogućeg ofsajda ali je gol ipak priznat!

U drugom poluvremenu opao je ritam igre, fudbaleri Partizana imali su posed, ali ništa više od toga, dok su gosti svim silama želeli da što pre poravnaju rezultat.

Tome su bili blizu u 61. minutu kada se u šansi posle jedne druge lopte našao Silue, koji nije mnogo oklevao već iz prve šutirao ali nije uspeo da iznenadi Jovanovića. Već u sledećem napadu golman Partizana ponovo je bio na teškim mukama, samo što je tada pripretio Tumbasević.

Foto: Beta/Marko Metlas

Igra crno-belih se potpuno raspala, inicijativu su preuzeli gosti a najveće zasluge što je mreža Partizana mirovala pripadaju golmanu Jovanoviću. U 76. minutu posle katastrofalne reakcije odbrane Parnog valjka, po desnoj strani probio je Varjačić, namestio se, pronašao Veličkovića koji je iz prve šutirao ali je Jovanović maestralnom odbranom ukrotio njegov udarac.

Ipak, u 86. minutu pitanje pobednika je rešio Mateuš Saldanja, i to na fenomenalan način! Nakon kontre Partizana, brazilski napadač je primio loptu, lepo se namestio i sa nekih 20 metara matirao nemoćnog Stamenkovića!

Foto: Beta/Marko Metlas

Uzbuđenjima tu nije bio kraj pošto smo do poslednjeg sudijskog zvižduka videli još jedan gol.

Igrao se prvi minut nadoknade kada je Stamenković napravio kardinalnu grešku, hteo je da predribla Baždara ali u tome nije uspeo, pošto mu je mladi napadač uzeo loptu i pogodio praznu mrežu!