AKTUELNO

Engleskom fudbalskom klubu Šefild junajted biće oduzeta dva boda kada sledeći put bude igrao u drugoj ligi - Čempionšipu, zbog dugovanja prema drugim klubovima, saopštila je Engleska fudbalska liga.

Kako se navodi, Šefild junajted je kažnjen zbog dugovanja klubovima iz sezone 2022/2023, u kojoj je izborio učešće u Premijer ligi ove sezone. Pored početnog odbitka, klub je dodatno uslovno kažnjen oduzimanjem još dva boda i moraće da plati pravne troškove od 310.455 funti, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Zakasnela plaćanja transfera nekolicine igrača kumulativno su premašila 550 dana, u sezoni u kojoj je Šefild junajted zauzeo drugo mesto u Čempionšipu, iza Barnlija.

Šefild junajted je saopštio da je razočaran, ali da se neće žaliti. Klub smatra da je bolje postići sporazum koji bi minimizirao rizik od većeg oduzimanja bodova, zabrane transfera ili skupih i dugotrajnih pravnih postupaka.

Kazna će se primeniti u prvoj sezoni u kojoj Šefild junajted bude igrao u Čempionšipu. Klub je trenutno poslednji na tabeli Premijer lige sa devet bodova od bezbedne zone, sedam kola pre kraja takmičenja.