AKTUELNO

Trener fudbalera Partizana Igor Duljaj izjavio je na konferenciji za medije pred utakmicu sa Spartakom, da publika beogradskog kluba mora da bude posebna i zbog toga je pozvao da sutra ne vređa trenera gostujuće ekipe Nenada Lalatovića.

Fudbaleri Partizana sutra od 18 i 30 sati dočekuju ekipu subotičkog Spartaka u meču 27. kola Superlige Srbije.

- Publika koja bude došla mora da bude posebna. Biti poseban znači biti drugačiji od drugih. Našu pažnju moramo da usmerimo na podršku našim igračima, da se Nenad Lalatović ne uzima u usta. Ni on, ni njegova porodica. Lalatović mi je prijatelj iz vremena kad smo zajedno bili u Šahtjoru, uz to je i kolega, bez obzira na to što je bio igrač i trener Zvezde. Možete da zviždite, ali nemojte porodicu da mu dirate - istakao je Duljaj i dodao da bi sport morao da spaja ljude.

- U Zvezdi imam dva velika prijatelja, neću ih imenovati, samo ću reći da se za deset godina, koliko se znamo, nijednom nismo posvađali zbog klubova. Lalatović i ostali treneri su mi kolege, trebalo bi da budemo primer novim generacijama navijača, kao i igrača. Saglasan sam da neki put iskočim iz konteksta, moje ponašanje nekad nije primereno. Naravno da se zbog toga stidim, u pitanju su emocije, ne služe kao opravdanje, međutim, moramo da se trudimo da budemo što bolji ljudi treneri. Samo tako naš fudbal može napred - izjavio je Duljaj.

Strateg "crno-belih" ističe da taktika njegovog tima za sutra zavisi od protivnika.

- Bolji su sada tereni i uslovi i igrači koji igraju bolje tehnički sada dolaze do izražaja. Imamo svoj plan, protivnik takodje. Spartak je dosta čvrsta ekipa, teško je naći pukotine u njihovoj odbrani. Evropska karta je najvažnija. Svaka utakmica do kraja nam je važna, ali sada gledamo samo i isključivo ka Spartaku - zaključio je Duljaj.