AKTUELNO

Fudbaleri TSC-a će u četvrtak od 21 čas ispisati istoriju. Naime, ovo je za Topolčane prvi meč u grupnoj fazi UEFA takmičenja od osnivanja kluba, a rival će im biti prošlogodišnji osvajač Lige konferencija - Vest Hem.

Na konferenciji za medije govorio je i strateg gostiju Žarko Lazetić. On je istakao da njegov tim ima obavezu da se predstavi u što boljem svetlu.

- Čestitam Vest Hemu veliki uspeh. Čast nam je i privilegija da smo gosti ovakvom klubu. Veliki je ovo izazov, a sa druge strane i obaveza da budemo na najboljem mogućem nivou. Znamo kakva je istorija našeg rivala, oseti se to i kad dolazite na stadion. Mi tek pišemo našu istoriju, videćemo u kojoj meri možemo da se takmičimo sa klubom kakav je Vest Hem - započeo je svoje izlaganje strateg TSC-a.

TSC se u kvalifikacijama za Ligu šampiona nije proslavio, prilično lako i ubedljivo savladala ih je portugalska Braga. Ono što bi moglo da predstavlja problem je činjenica da je Vest Hem mnogo kvalitetniji od Brage.

-Vest Hem je, slažem se, individualno bolji. U poređenju možemo da kažemo ko je bolji, a ne slabiji. Braga voli posed, dobro je ofanzivno organizovana. Vest Hem igra jaku Premijer ligu Engleske, gde se ne diči posedom, nego je više direktan u igri - nastavio je Lazetić.

Topolčani će se potruditi da ne primaju golove u nizu, kao što je to bio slučaj sa Portugalcima.

- Verujem da sam uspeo da prenesem igračima gde smo grešili i trebalo da budemo bolji protiv Brage - istakao je talentovani strateg.

Vest Hem igra na Olimpijskom stadionu, jednom od najlepših na Ostrvu. Ipak, Lazetić ističe da lepota stadiona neće negativno uticati na njegove izabranike.

- Imamo sreću da je i naš stadion izuzetan, ne bi trebalo ta imamo opterećenje ili strah. Nemamo ovako veliki stadion, ali je dobar i motiviše nas. Imali smo dobre defanzive treninge, posle tri primljena gola na poslednoj utakmici. Postoji plan igre, pokušaćemo da ga sprovodimo. Videćemo koliko će nam protivnik dozvoliti - završio je trener TSC-a.

#TSC

#Žarko Lazetić