AKTUELNO

Trener fudbalera Čukaričkog Igor Matić izjavio je večeras u Budimpešti uoči meča protiv Ferencvaroša u prvom kolu grupe F Lige konferencija da se za ovakve utakmice živi i dodao da će igrati hrabro protiv šampiona Mađarske.

Čukarički će sutra od 18.45 časova gostovati ekipi Ferencvaroša.

"Istorijska utakmica za nas i to je ogroman motiv i igračima i meni. Za ovakve utakmice se živi. Protivnik je izuzetno jak, petostruki uzastopni šampion Mađarske, sa odličnim timom i kvalitenim igračima, ali i mi vidimo svoju šansu i igraćemo hrabro i odvažno sa željom da ostvarimo pozitivan rezultat. Prema protivniku imamo uvek respekt, ali ne i strah, uvek ćemo igrati sa željom da ostvarimo dobar rezultat. Pobeda protiv Crvene zvezde može da bude model, ali svaka utakmica je drugačija. Nema euforije posle te pobede, naprotiv, jeste važna pobeda protiv velikog kluba, ali to ne sme da nas zavara i zaustavi na putu ka našim ciljevima", rekao je Matić na konferenciji za medije.

On je istakao da je kadrovska situacija u njegovom timu uglavnom dobra.

"Osim Ze Marija i Stefana Tomovića svi su zdravi. Na utakmici protiv Zvezde je bila velika potrošnja i moguće je da će biti nekoliko izmena u startnoj postavi u odnosu na taj meč. Mesec dana sam trener, imali smo gust raspored po mom dolasku, pre meča protiv Zvezde smo imali prvi mini-ciklus od 15 dana tokom kog smo radili zajedno, ali znate kako, trenerima nikad nije dovoljno vremena", dodao je Matić.

Matić je govorio i o ciljevima kluba u Evropi i Superligi Srbije.

"Cilj u Ligi konferencija je da osvojimo što više bodova za klub i za srpski fudbal. Teško je reći da li možemo da budemo među prva dva mesta, grupa je zaista jaka, igraćemo protiv ozbiljnih i kvalitetnih ekipa, ali mi ćemo ići od utakmice do utakmice i videćemo dokle možemo da doguramo. Nije fraza, stvarno ćemo pokušati da ostvarimo plasman na prva mesta. Kad je u pitanju domaći šampionat, želimo da nastavimo niz izlazaka u Evropu, kao što je to nekoliko godina unazad. Klub igranjem u Evropi raste i želimo da tako i nastavimo", naveo je trener Čukaričkog.

U drugom meču grupe prvog kola grupe F sutra će od 18.45 časova igrati Genk - Fiorentina.

#Igor Matić

#fudbal