AKTUELNO

Fudbalski klub Crvena zvezda kažnjen je sa utakmicom bez prisustva publike protiv moskovskog CSKA u šesnaestini finala Lige Evrope, potvrdio je Tanjugu generalni direktor Zvezdan Terzić.

Crveno-beli su sankcionisani od Disciplinske komisije Evropske fudbalske unije (UEFA) i sa 50.000 evra zbog ispada navijača u Borisovu protiv BATE-a, odnosno transparenta upućenom nekadašnjem komandantu Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću i skandiranja njegovog imena, kao i

- Iskreno, iznenađeni smo ovakvom odlukom UEFA. Mislim da smo tokom cele jeseni pokazali da kao klub maksimalno odgovorno pristupamo svakom meču, pa i organizacionom smislu i da uvek činimo sve što je u našoj mogućnosti da sve protekne u najboljem redu. Rastemo kao klub iz dana u dan i sigurno da ovakva odluka ne ide u prilog razvoju fudbala u Srbiji. Naročito ako se uzme u obzir da smo najgledaniji klub grupne faze Lige Evrope. Verujem da su toga svesni i u UEFA i veoma mi je žao što su se odlučili na ovako drakonsku kaznu - rekao je Terzić Tanjugu.

Terzić je najavio da će se klub žaliti na odluku UEFA i da veruje da će biti uvažena.

- Verujem da imamo dovoljno argumenata da u žalbenom postupku dokažemo da Crvena zvezda ne zaslužuje da igra na praznom stadionu i da ćemo u tome uspeti. Sigurno da je jedan od tih argumenata i činjenica da smo još u decembru poslali u UEFA cene karata za mec šesnestine finala Lige Evrope, što svi klubovi moraju da urade i nismo dobili bilo kakvu informaciju da ne počinjemo prodaju ulaznica. Do sada smo prodali oko 28.000 karata što je više od pola stadiona. Zbog svega ovoga, prvo cemo uložiti argumentovanu žalbu gde se iskreno nadamo pozitivnom ishodu za naš klub. Sačekaćemo ishod žalbenog postupka, a potom doneti konkretne odluke o kojima ćemo obavestiti javnost - rekao je Terzić.

Upravo broj prodatih karata i to što je UEFA znala da ublaži kazne u prošlosti, Terzić vidi šansu i kao primer naveo slučaj Hajduka iz Splita.

- "Karta spasa" za Zvezdu mogla bi da bude upravo količina prodatih karata jer je UEFA upravo u grupnoj fazi, u gotovo identičnoj situaciji, splitskom Hajduku ublažila kaznu jer prodao gotovo svih 33.000 ulaznica, pa je kapacitet Poljuda bio smanjen za svega 500 mesta - zaključio je Terzić.

Prva utakmica šesnaestine finala Lige Evrope između Crvene zvezde i CSKA igra se 13. februara na stadionu Rajko Mitić.

#FC CSKA Moscow

#Publika

#Zabrana

#Zvezdan Terzić

'