AKTUELNO

Aktuelni šampioni sveta, fudbaleri Argentine, savladali su u prijateljskom meču reprezentaciju slabašnog Kurasaoa sa 7:0 na krcatom stadionu u Santijago del Esteru.

Nemoćni rival nije imao šanse protiv strašnog sastava Gaučosa, koje je predvodio sjajno raspoloženi kapiten Lionel Mesi.

Mesiju je bilo dovoljno svega 17 minuta da zabeleži het-trik na ovom meču. Od 20. do 37. minuta sjajni Argentinac tri puta je zatresao mrežu rivala i tako stigao do 102. gola za reprezentaciju.

Tako je postao tek treći igrač u istoriji sa 100+ golova u nacionalnom timu, posle Kristijana Ronalda (122) i Ali Deia (109). Za kapitena Gaučosa bio je to 57. het trik u karijeri, a deveti u dresu Argentine.

Na kraju prvog poluvremena Argentina je vodila 5:0, a pored Mesija u strelce su se upisali i Niko Gonzales i Enco Fernandez.

Poslednja dva gola postignuta su u finišu utakmice. Di Marija je sa bele tačke u 78. minutu povisio na 6:0, a konačan rezultat postavio je Montijel u 87. minutu utakmice.


Zanimljivo, u drugom poluvremenu za Kurasao je nastupio i novopečeni reprezentativac ove karipske zemlje - Rišairo Živković.

Autor: